Bassols Energia culmina un projecte d'autoconsum a l'Empordà Golf

L'empresa energètica finalitza la instal·lació d'una Planta Fotovoltaica d'Autoconsum de 240 kWp de capacitat a l'Empordà Golf

PPA de Bassols Energia a l'Empordà Golf

PPA de Bassols Energia a l'Empordà Golf / Bassols Energia

Redacció

L'Empordà Golf, d'acord amb el seu compromís amb la reducció de l'impacte ambiental de la seva activitat i de l'esport del golf en general s'ha aliat amb Bassols Energia pel desenvolupament d'un projecte d'autoconsum energètic a través d'una PPA (Planta Fotovoltaica d'Autoconsum). Aquesta PPA, ja operativa, té una capacitat instal·lada de 240 kWp i permetrà reduir de forma significativa la petjada de carboni del popular camp de golf de Torroella de Montgrí.

Per aquest projecte, Bassols Energia ha comptat amb l'experiència de l'empresa Kepton, especialitzada en solucions i instal·lacions d'energia solar fotovoltaica, que dissenya i instal·la aquest tipus d'infraestructures. Específicament, a més de les habituals plaques solars, s'ha optat per integrar la producció d'energia en l'arquitectura de les instal·lacions de l'Empordà Golf amb la introducció de plaques solars a les marquesines del pàrquing exterior, que no només permetrà generar energia pel camp, sinó també pels tres carregadors per vehicles elèctrics que hi ha. A més, aquestes marquesines protegiran els cotxes de la radiació solar.

En aquest sentit, les pèrgoles s'han orientat cap al sud per aconseguir que tot el camp fotovoltaic pugui fer coplanar a les pèrgoles, mantenint la seva mateixa inclinació i reduint d'aquesta manera la càrrega sobre la mateixa coberta i les corretges d'aquestes.

Una proposta personalitzada

Bassols Energia destaca que, amb Empordà Golf i Kepton, han aconseguit desenvolupar un projecte ambiciós i personalitzat que permetrà la provisió d'energia renovable a un preu competitiu a llarg termini, fet que permet, amb cap inversió inicial, importants estalvis en els futurs consums energètics. Amb la creació de projectes d'aquest tipus no només es beneficia l'Empordà Golf, sinó també el medi ambient, gràcies a la reducció de les emissions i a la dependència de fonts d'energia no renovable.

La companyia energètica reafirma així el seu compromís amb l'energia sostenible i neta a l'abast de tothom i es posiciona com a referència per a la transformació energètica del teixit empresarial i de la societat.