L’ocupació turística creix a Catalunya a l’octubre amb el 3,7% més d’afiliats que fa un any

En total hi ha 291.208 persones donades d’alta en hostaleria, agències de viatges i operadors

Un cambrer prepara una taula en una terrassa

Un cambrer prepara una taula en una terrassa / Arxiu

ACN

L’ocupació en el sector turístic a Catalunya creix a l’octubre el 3,7% en comparació amb el mateix mes de l’any passat, segons les dades publicades aquest divendres pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. En concret, hi ha 10.265 afiliats més que a l’octubre del 2022, i el global de persones que treballen en hostaleria, agències de viatges i operadors a Catalunya és de 291.208. D’aquests treballadors, 233.759 són assalariats (+4,5%), mentre que s’estanquen els que es donen d’alta com a autònoms, amb 55.449 en total, només el 0,4% més que a l’octubre de l’any passat. Catalunya és la tercera comunitat amb un major augment absolut d’afiliats en turisme, després d’Andalusia i Madrid.

Al conjunt de l'Estat, a l’octubre els treballadors afiliats a la Seguretat Social en el sector turístic van pujar el 4,6%, amb 115.807 més. L’ocupació entre els assalariats va pujar el 5,4%, mentre que la dels autònoms ho va fer en el 0,9%. 

L’ocupació en turisme representa el 12,9% del total de l’ocupació de l’economia espanyola. 

Si es desgrana per dades d’hostaleria i agències de viatges i operadors -que són les que es tenen en el cas de les comunitats autònomes- l’augment d’afiliats és del 4%, amb 1,8 milions de treballadors.