Un problema amb el pagament amb targeta a TMB i FGC complica el primer dia de trànsit cap a la T-Mobilitat

La incidència ha quedat resolta a primera hora de la tarda i el servei s'anirà restablint progressivament

Un usuari valida la targeta de cartró recarregable de la T-Mobilitat, que s'acaba de comprar a l'estació de Sants de Barcelona.

Un usuari valida la targeta de cartró recarregable de la T-Mobilitat, que s'acaba de comprar a l'estació de Sants de Barcelona. / ACN

ACN

Ha sigut coincidència, però pot ser que la malastrugança que envolta la T-Mobilitat sigui definitivament una realitat. El dia en què els títols de transport més recurrents porten a terme el trànsit cap al nou títol integrat, el sistema de pagament amb targeta de crèdit a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalaunya (FGC) ha caigut durant part del matí. Així ho han confirmat les dues companyies, que comparteixen proveïdor, i també els usuaris, que han hagut de recórrer a l’efectiu per poder aconseguir els seus bitllets.

Aquest dimarts era el dia escollit per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) perquè els títols més recurrents, la T-Usual i la T-Casual, però també la T-Grup i la T-Familiar, comencin el seu trànsit cap al sistema de la T-Mobilitat. És a dir, que del cartró amb banda magnètica es passa al cartró amb xip una mica més resistent que es valida per contacte com la T-Mobilitat de plàstic, i que en el cas de la T-Usual és fins i tot recarregable. El problema és que a les estacions on s’ha començat a fer el canvi (les targetes de tota la vida continuen sent vàlides fins al 15 de gener), els viatgers no han pogut utilitzar la seva targeta de crèdit durant part del matí.

La incidència ja ha quedat resolta, tal com ha informat TMB a Twitter. Tot i així, l'operadora avisa que durant una estona és possible que continuïn havent-hi algunes afectacions ja que el servei es restablirà progressivament. La incidència, a més, també ha afectat altres operadors. Al juliol passat, el sistema de pagament per targeta va patir una incidència similar. Segons TMB, l'avaria ha estat relacionada amb el proveïdor del sistema de distribució de bitllets.