Babolat preveu ocupar 14 persones en el seu nou centre de treball de Sant Fruitós

L’històric fabricant ja està adequant una nau al polígon de Santa Anna per innovar en la fabricació de raquetes de pàdel d’alta gamma

Babolat ocuparà un espai al carrer Sakura del polígon de Santa Anna

Babolat ocuparà un espai al carrer Sakura del polígon de Santa Anna / Mireia Arso

Carles Blaya

Carles Blaya

L’històric fabricant dels esports de raqueta Babolat preveu obrir en els propers mesos un centre de desenvolupament tècnic de pales de pàdel al polígon Santa Anna de Sant Fruitós. Es tracta d’una nau de 974 metres quadrats a la part posterior de la nau de Block’s, de la constructora tècnica Abinsa, dels quals 891 es dedicaran a producció i la resta a oficines, segons el projecte inicial facilitat a l’Ajuntament de Sant Fruitós. L’empresa preveu la contractació de 14 persones, segons aquest mateix projecte.

El nou equipament de Babolat estarà dedicat a la recerca i desenvolupament i a sèries limitades de pales de pàdel, segons va anunciar el propietari de l’empresa, Eric Babolat. Serà el primer centre d’aquestes característiques de Babolat al món. La previsió de l’empresa francesa és que les pales produïdes a Sant Fruitós arribin al mercat entre el 2024 i el 2025. Babolat s’ha convertit en una de les firmes de més prestigi al pàdel, sector en el qual té activitat des de fa més de vint anys. L’estudi de Sant Fruitós ha de servir per «provar i desenvolupar les seves pròpies raquetes de pàdel». Un «projecte pilot que permetrà a Babolat explorar nous mètodes de fabricació», segons ha explicat la mateixa marca. Per a Babolat, «es tracta d’un pas cap a la producció local per als mercats locals.

Eric Babolat avançava en un comunicat de premsa que el nou espai de l’empresa tindrà com a objectius «provar idees innovadores per als jugadors de pàdel, tot centrant-se en la pràctica del joc i en les necessitats dels jugadors; servir de model per a una producció de raquetes més responsable i la invenció de nous mètodes de fabricació; i, finalment, fabricar raquetes de gamma alta i d’alt rendiment en quantitats limitades», segons va donar a conèixer en la presentació del projecte a Madrid. El Babolat Padel Studio adquireix quatre patents «que ens permetran crear productes molt diferents del que s’ofereix actualment en el mercat que inclouran també un enfocament sostenible», ha avançat la companyia. 

La tria de l’Estat espanyol per a aquest centre no és casual, assegura l’empresa, ja que és el país europeu amb més activitat en aquest esport, amb 4 milions de practicants i 100.000 llicències federatives.

Per a l’Ajuntament de Sant Fruitós, l’arribada de Babolat és una gran notícia, diu la regidora de Promoció Econòmica i Noves Tecnologies, Carme Cruz, atès el prestigi global de Babolat.

Fundada a Lió el 1875, un any després que s’establissin les regles del tennis, Babolat és l’empresa internacional més antiga especialitzada en aquest esport. L’empresa, dirigida per la mateixa família després de cinc generacions, fabrica material per als practicants de tennis, pickleball, bàdminton i pàdel, des de raquetes fins a cordatges, sabatilles, roba, pilotes, volants, motxilles i accessoris. Babolat equipa oficialment més de 500 esportistes d’aquestes disciplines, com el campió del món de pàdel Juan Lebrón o els tennistes Rafa Nadal i Carlos Alcaraz.

Subscriu-te per seguir llegint