La inflació a l'Estat va retrocedir tres dècimes al novembre i es va situar en el 3,2%, segons l'indicador avançat de l'Institut Nacional d'Estadística. La moderació dels preus es deu, principalment, al descens del preu dels carburants i dels paquets turístics, ja que van ser superiors a les registrades en el mateix mes del 2022, i al dels aliments i begudes no alcohòliques, que van registrar increments tot i que menors que en el novembre del 2022.

Pel que fa l'electricitat, els preus també van caure tot i que en menor mesura que fa un any. D'aquesta manera, en cas de confirmar-se aquesta dada avançada, la variació anual se situaria tres dècimes per sota de la de l'octubre, que va ser del 3,5%. D'altra banda, la inflació subjacent, que no té en compte els aliments no elaborats ni productes energètics, es va reduir set dècimes, fins al 4,5%.

Pel que fa la variació mensual, la taxa va ser del -0,4% respecte al mes d'octubre, segons l'indicador avançat. La variació anual de l'IPCA també es va situar en el 3,2%, tres dècimes per sota la registrada el mes anterior, mentre que la variació mensual va ser del -0,6%. L'INE publicarà les dades definitives de l'IPC corresponent al mes de novembre el pròxim 14 de desembre.