Unió de Pagesos i Agroxarxa inauguren aquest dijous les noves instal·lacions a Manresa

El sindicat i la seva empresa de serveis es doten d’un espai dignificat «per poder repensar el futur del sector»

Noves instal·lacions d'Unió de Pagesos i Agroxarxa a Manresa

Noves instal·lacions d'Unió de Pagesos i Agroxarxa a Manresa / Mireia Arso

G.P.

Unió de Pagesos (UP) i Agroxarxa, l’empresa de serveis a la pagesia del sindicat creada fa més de 25 anys, inauguren aquest dijous a les 6 de la tarda les noves instal·lacions al carrer Camí Vell de Santpedor, 64-66, de Manresa. Es tracta d’un local de gairebé 500 metres quadrats, amb 12 despatxos, 2 sales de reunions, un menjador i tots els espais necessaris per desenvolupar la seva activitat, com recepció i arxiu.

El cap de l’oficina de Manresa, Raül Montfort, explica que el trasllat respon a dos motius, un de tècnic, el local del carrer del Cós, on sindicat i empresa han estat 23 anys, era en un edifici vell i havia quedat «obsolet», i el més destacat: «Volem dignificar la pagesia, perquè els nostres associats disposin d’un espai en les millors condicions. L’oficina és la nostra primera línia». Afegeix que l’objectiu és «professionalitzar el sector, crear professionals i que siguin molt ben atesos». 

Alguns dels despatxos del nou local

Alguns dels despatxos del nou local / Mireia Arso

Amb el trasllat, l’oficina ha passat de 12 a 14 treballadors per proporcionar els serveis que ofereix, des d’enginyeria agrària i gestió ambiental, assessorament en assegurances fins a gestió fiscal, comptable i mercantil, entre d’altres. A més, amb les noves instal·lacions, s’obren com a «punt de trobada de la pagesia de la Catalunya Central i tots els actors vinculats al sector, a les ADF, productors de carn, de formatge, associacions de caçadors...», afirma Montfort, que assegura que «volem que els serveis funcionin, fer les coses ben fetes, per poder repensar el futur del sector». Montfort afegeix que «cal fer les coses de manera diferent, i el sector ho està fent, però molt a poc a poc».  A la comarca del Bages Agroxarxa dona servei a més de 600 clients, dels quals uns 400 són professionals agraris.   

A l’acte d’inauguració és previst que hi assisteixi Joan Caball, coordinador nacional d’UP; Josep Guitart, coordinador comarcal d’UP al Bages; Rosa Calsina, coordinadora territorial d’UP a la Catalunya Central; Jordi Gispert, gerent d’Agroxarxa; Raül Montfort, cap de l’oficina d’Agroxarxa a Manresa; un representant de l’Ajuntament de Manresa i representants d’empreses i entitats vinculades al sector agrari. Destaca la no-presència de cap representant del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, del qual Montfort diu «que s’ha distanciat del pagès, ha mostrat poca empatia els darrers 3-4 anys. Volem que l’acte sigui una festa».

Subscriu-te per seguir llegint