La Barca de Monistrol obrirà un nou restaurant a Manresa a l’antic Sibar

El local, que preveu estar en funcionament el 15 de gener, s’especialitzarà en arrossos i brasa

Cristian Domínguez, a l'interior del Moll de la Barca, amb els plànols de les obres

Cristian Domínguez, a l'interior del Moll de la Barca, amb els plànols de les obres / Oscar Bayona

Carles Blaya

Carles Blaya

El restaurant La Barca de Monistrol de Montserrat obrirà el proper 15 de gener un nou establiment a Manresa, al local que fins al mes d’agost ocupava el Sibar, al carrer Carrasco i Formiguera. El restaurant es dirà El Moll de la Barca, i s’especialitzarà en arrosssos i brasa, segons avança a aquest diari el seu propietari i cuiner, Cristian Domínguez.

El local, que va tancar com a Sibar el 7 d’agost, està actualment en obres per refer-ne la cuina, que guanyarà espai, i per canviar-ne la decoració. Domínguez diu haver fet una inversió «de més de 250.000 euros» en el nou establiment, entre el traspàs a l’antiga propietat, immersa ara en nous projectes gastronòmics, i l’adequació del local. Amb un lloguer signat per als propers 20 anys, El Moll de la Barca es proposa completar l’oferta gastronòmica de Manresa, a la qual «li faltava encara alguna cosa».

El nou restaurant, amb espai total per a 180 comensals, traslladarà a Manresa la proposta de La Barca de Monistrol, que el 2024 celebrarà el 50è aniversari. Arrossos i brasa, oberta i tancada, i cuina mediterrània integraran el gruix de la proposta de l’establiment, que obrirà de dilluns a dissabtes per a esmorzars, dinars i sopars. Els vins, assegura el seu responsable, «hi tindran molt protagonisme», amb una vinoteca de 600 ampolles, amb un ampli repertori del Pla de Bages. Als migdies s’hi oferirà menú, a un preu d’entre 22 i 25 euros, i la carta tindrà un preu mitjà d’uns 30 euros, sense comptar-hi la beguda, diu Domínguez. El local oferirà també la possibilitat de gaudir de la terrassa tot l’any, amb un espai climatitzat per als dies més freds de l’any.

De moment, el local obrirà la planta baixa i la terrassa, i deixarà per a una segona fase l’obertura del soterrani. «Vull començar a pop a poc i anar guanyant clientela. Recuperar també la que ja tenia el local, després de sis mesos tancat», diu Cristian Domínguez, que asssegura no voler que El Moll de la Barca «sigui només una moda quan obri, sinó que tingui una trajectòria progressiva. Haurem de lligar l’equip i acostumar-nos a processos nous. Hem d’anar a poc a poc», insisteix.

El Moll de la Barca preveu ocupar «entre 12 i 15 persones», que se sumaran a la trentena que ja treballen als altres dos projectes gastronòmics dirigits per Domínguez: La Barca de Monistrol i l’hamburgueseria i pizzeria Banned, a les galeries Manresa Centre, especialitzada en la varietat americana smash burger. 

Cristian Domínguez, nascut a Manresa el 1978, és fill de la família que ha dut les regnes de La Barca de Monistrol des del 1974, un negoci del qual es va fer plenament càrrec el 2020. Format en Empresarials, el seu aprenentatge del món de la cuina diu haver estat «autodidacte».

Subscriu-te per seguir llegint