BBVA convoca la Iniciativa Solidària 2024 per donar suport a projectes socials i mediambientals

El BBVA premia iniciatives socials

El BBVA premia iniciatives socials / EP/Arxiu

Redacció

BBVA premiarà amb 300.000 euros als quatre millors projectes presentats a través de la Iniciativa Solidària Accionistes BBVA 2024. El banc llança, per quart any consecutiu, una convocatòria d'ajudes oberta a totes les ONGs i entitats. Els fons es destinaran a fer costat a organitzacions que treballin en els àmbits de protecció del medi ambient i creixement inclusiu, explica el banc.

Les quatre organitzacions guanyadores rebran 50.000 euros i una quantitat addicional proporcional als vots emesos pels accionistes de BBVA, que repartiran 100.000 euros entre les entitats. Per a evitar possibles conflictes d'interès, els accionistes votaran els àmbits d'actuació, objecte de la convocatòria, i no a organitzacions concretes.

La convocatòria està oberta a organitzacions socials i/o mediambientals legalment constituïdes a Espanya i domiciliades en el territori espanyol, que podran participar mitjançant la presentació d'un projecte, nou o existent, d'abast estatal amb impacte en un dels següents àmbits: desigualtat social i/o econòmica, educació, salut i dependència i, medi ambient. Les bases i el formulari de participació de la convocatòria estan disponibles a accionistaseinversores.bbva.com. El termini de presentació dels projectes és de l'1 al 29 de desembre de 2023.

Un jurat multidisciplinari, format per representants de BBVA i d'organitzacions socials de referència, seleccionarà les quatre organitzacions guanyadores, tenint en compte la pertinència del projecte així com la seva viabilitat i impacte. El resultat s'anunciarà després de la celebració de la Junta General d'Accionistes de BBVA 2024.

BBVA va iniciar en 2021 aquesta donació amb motiu de la Junta General d'Accionistes, amb l'objectiu de contribuir a pal·liar els efectes de la covid-19 en els més vulnerables. Així, l'entitat va realitzar una aportació solidària de 300.000 euros a Espanya, per primera vegada, coincidint amb la celebració de la seva JGA. Les primeres ONGs seleccionades van ser Mèdicos del Mundo, Fundación a la Par, Fundació Educo i Fundación Exit. El 2023 les ONGs seleccionades van ser Fundacióm Grandes Amigos en Acción, Fundació Pla International, CESAL i Fundación Ecomar. Anteriorment, l'any 2022, les seleccionades van ser ATADES, Aldeas Infantiles SOS, Asociación Amica i ECODES.