El MWC preveu superar els 90.000 visitants i Hoffman celebra la futura ampliació de Fira Gran Via

El conseller delegat de GSMA avisa: "Esperem quedar-nos per sempre més a Barcelona, però no ho donin per fet"

John Hoffman,  conseller delegat de GSMA-Mobile World Congress

John Hoffman, conseller delegat de GSMA-Mobile World Congress / Arxiu/Maria Asmarat/ACN

ACN

El conseller delegat de GSMA-Mobile World Congress (MWC), John Hoffman, ha previst poder superar els 90.000 visitants en l'edició 2024 del certamen i ha celebrat la futura ampliació de Fira Gran Via, prevista per al 2027. "Serà una incorporació espectacular. Afegir-hi espai per a conferències, sales de reunions i espai expositiu ens dotarà de més flexibilitat. Serà una gran millora per a la Fira, i a nosaltres ens dona la capacitat d'expandir-nos", ha aplaudit Hoffman a 'La Vanguardia'. "Ara, el veritable desafiament és trobar la manera d'encaixar-ho tot entre el 2024 i el 2027. Estem avaluant diferents solucions", ha reconegut el conseller de GSMA, que ha avisat: "Esperem quedar-nos per sempre més a Barcelona, però no ho donin per fet".

"No ho donin per fet, perquè ens n'anirem si les coses es deterioren o no podem celebrar l'esdeveniment d'una manera raonable. No és cap amenaça, només és una manera de fer negocis", ha recalcat Hoffman. "Hem de tenir bones connexions de transport, bons hotels, una ciutat neta i segura, acollidor amb la gent d'arreu del món", ha enumerat el conseller delegat de GSMA. "Si això no es pot garantir, ja en parlarem. Ara, dit això, esperem quedar-nos-hi per sempre", ha matisat Hoffman, que no ha volgut desvelar quina serà l'opció per "encaixar-ho tot" fins a l'ampliació de Fira Gran Via de 240.000 m2 a 300.000 m2. "Una d'aquestes solucions és guanyar mida cap amunt, però és car. També hi podem construir estructures temporals...", ha reflexionat en veu alta.

Trasllat a Montjuïc?

"Però no m'agraden. Les estructures temporals, si són per a l'activitat adequada, estan bé, però construir alguna cosa de baix cost per a un esdeveniment d'alt nivell no acaba de funcionar", ha assenyalat Hoffman, que tampoc ha tancat la porta a traslladar part del MWC al recinte de Montjuïc. "Potser, però han de ser les coses adequades (...). Si hi ha una cosa que es pugui separar de manera natural, aleshores potser, però una de les millors coses del MWC és la capacitat de reunir-ho tot en un únic lloc", ha conclòs el conseller delegat de GSMA.