L’ACEB ofereix per tercer any Formació Professional Ocupacional Dual al Berguedà

L’objectiu del programa és cobrir les necessitats de personal de les empreses i donar noves oportunitats a berguedans en situació d’atur

Sessió d'FPO Dual

Sessió d'FPO Dual / ACEB

Redacció

L’ Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB) és referent de la Formació Professional Ocupacional (FPO) Dual al Berguedà. La patronal és" l’única entitat promotora d’aquest programa a la comarca", afirma la patronal, i afegeix que per tercer any consecutiu aposta per oferir aquesta línia per fomentar l’ocupació amb l’objectiu de cobrir les mancances laborals del teixit empresarial de la comarca i oferir noves oportunitats a persones a l’atur per accedir al mercat laboral.

L’ACEB ha estat certificada, per tercera vegada, com a centre formatiu del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per oferir un nou certificat de professionalitat. Després d’haver fet el d’administració, arxiu, recepcionista i comptabilitat i el de manteniment industrial electromecànic, en aquesta ocasió s’ha apostat per l’especialitat d’administració, màrqueting i vendes. 

La gerent de l’ACEB, Neus Piniella, ha explicat que s’ha escollit aquest perfil perquè compleix amb les principals necessitats que demanen les empreses del Berguedà. “Són majoritàriament empreses petites que necessiten persones polivalents i que tinguin coneixement d’administració però amb un valor afegit que en aquest cas vindran de la part de comunicació i comercialització”. 

El programa combina la formació teòrica i l’aprenentatge pràctic a l’empresa, amb la voluntat de dotar l’alumnat de totes les eines per accedir amb més facilitat a un lloc de treball, i amb l’avantatge de disposar d’un contracte durant els dotze mesos en què es desenvolupa la formació. A més, obtindran diverses unitats d’un certificat de professionalitat. 

L’ACEB ha seleccionat 14 empreses del Berguedà, sòcies de la patronal, que s’han acollit al programa i que, per tant, rebran durant un any un dels joves que cursaran aquesta formació amb contracte. Una de les novetats d’aquesta edició és que s’amplia el perfil d’alumnes segons l’edat. A banda dels joves de menys de 30 anys, també podran formar-ne part els majors de 45. Segons Piniella, l’objectiu és “donar més oportunitats a franges d’edat que també tenen necessitat de millorar la seva formació per accedir al món laboral”.

De moment, des del 2021, ja han participat en el programa a través de l’ACEB 23 alumnes i la mitjana d’inserció laboral d’aquests s’acosta al 60%. Amb aquests bons resultats, l’ACEB ha apostat per mantenir el programa i arribar aquest any a 14 persones més que compleixin el perfil per formar-ne part. “Hi ha hagut alumnes que han continuat treballant a la mateixa empresa on han realitzat la formació pràctica i d’altres, que han tingut oportunitat d’entrar en un nou lloc de treball gràcies a haver obtingut la formació del certificat professional”, ha destacat Piniella.