Grifols modera les pèrdues en l'obertura borsària 24 hores després de publicar-se l'informe de Gotham City

La companyia preveu fer un comunicat a través de la CNMV

ACN

La multinacional Grifols ha moderat les pèrdues en l'obertura de la jornada borsària d'aquest dimecres, un dia després que es publiqués l'informe Gotham City Research. La companyia ha iniciat la sessió en verd, però els valors han anat fluctuant i a les 9.30 hores s'ha situat de nou en xifres vermelles, amb descensos superiors al 2%. L'empresa va tancar la jornada dimarts amb unes pèrdues del 26,91%, en una sessió que van arribar a superar el 40%. La companyia té previst fer un comunicat aquest dimecres a través CNMV. La farmacèutica va acusar aquest fons que el seu objectiu era que baixés "la cotització de l'acció per obtenir beneficis" i va garantir que "totes i cadascuna" de les transaccions des de 2018 figuren als llibres de l'empresa.

Així mateix, Grifols va recordar que està sotmès al regulador espanyol i dels Estats Units, ja que cotitza en la borsa d'aquests dos països. La firma catalana rebat l'acusació de Gotham sobre consolidar en el seu balanç Haema i Biotest que va vendre a la filial de la família, Scranton. “La venda de les entitats no comporta una pèrdua de control, motiu pel qual les entitats es continuen consolidant, registrant-se com una transacció de patrimoni sense impacte algun en el compte de pèrdues i guanys consolidat” , va justificar la farmacèutica.

La companyia catalana va defensar que encara manté el “control operatiu polític i econòmic” de GDS després de la venda parcial a Shanghai Raas, un altre dels elements que critica Gotham.