Mercadona repartirà 600 milions d'euros en primes entre els seus treballadors

La cadena de supermercats té, actualment, una plantilla de més de 100.000 empleats

Una treballadora de Mercadona, en una imatge d'arxiu

Una treballadora de Mercadona, en una imatge d'arxiu / EUROPA PRESS

EFE

La cadena de supermercats Mercadona repartirà 600 milions d'euros en primes amb la seva plantilla, quantitat que suposa un increment del 50% respecte del 2023, any en què la quantitat total repartida va ser de 405 milions d'euros, segons ha informat l'empresa aquest dimecres.

La decisió ha estat presa pel Comitè de Direcció de Mercadona, que ha estimat repartir mitja prima addicional entre les més de 100.000 persones que formen la companyia, que se suma a la que s'atorga cada any per objectius

Cada mes de març, els treballadors -des del primer any i en cas d'aconseguir les metes i els objectius pactats al principi de l'exercici-, cobren una mensualitat extra en la seva nòmina, quantitat que ascendeix a dues mensualitats una vegada se superen els cinc anys d'antiguitat, ha explicat la companyia. Excepcionalment, enguany rebran també una prima extra corresponent a la meitat de la seva mensualitat.

Fonts de l'empresa han relacionat la seva decisió amb "l'excepcional compromís de les més de 100.000 persones que formem Mercadona a millorar cada dia l'experiència dels nostres 'caps', la qualitat dels nostres productes i la implantació constant de millores tecnològiques i innovadores que fan més eficients els nostres processos".

Des que els accionistes de Mercadona van posar en marxa el 2001 aquesta iniciativa, la companyia ha lliurat als treballadors més de 5.580 milions d'euros, d'acord amb les seves dades.