Aquesta és la nova app per pagar tributs de l'Agència Tributària de Catalunya

La consellera Mas Guix destaca que aquest nou canal és "un pas endavant per ser una administració més propera i més moderna"

La consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas, sobre la nova app de l'Agència Tributària: "Permetrà ser una administració més propera i més moderna"

Lluís Sibils i Quim Vallès

ACN

 L'Agència Tributària de Catalunya disposa des d'aquest dimecres una nova app perquè els ciutadans puguin fer tràmits com el pagament de tributs i deutes, consultar documents, demanar cita presencial o telefònica, abonar l'impost de CO2 o notificar la compravenda d'un vehicle de segona mà, entre d'altres. La consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, ha destacat que l'app suposa un "nou canal de comunicació amb la ciutadania" i "fer un pas endavant per ser una administració més propera i més moderna", a més d'una reducció del temps per fer aquests tràmits. L'aplicació mòbil està disponible tant en Android com en IOS i està previst que al llarg de l'any incorpori noves funcionalitats.

Mas Guix ha explicat que el desenvolupament d'aquesta app forma part del pla de prevenció i reducció del frau fiscal, que en els darrers set anys ha fet aflorar més de 1.800 milions d'euros, segons ha recordat. "Uns recursos que es posen a disposició del govern de Catalunya per reforçar la seva despesa, inversió i per poder afrontar millor els reptes que tenim per endavant", ha afegit.

La consellera d'Economia i Hisenda ha fet aquestes declaracions abans de fer un recorregut per les instal·lacions de l'Agència Tributària de Catalunya, acompanyada, entre d'altres, de la secretària d'Hisenda, Marta Espasa; i el director de l'agència, Eduard Vilà, entre d'altres.

L'aplicatiu permet operar en funció de si l'usuari s'identifica o no. Si ho fa des de l'anonimat, pot demanar cita presencial a qualsevol oficial o al servei ATC, consultar el padró de l'impost de CO2, pagar tributs i deutes amb targeta de crèdit o Bizum introduint les dades o amb un codi de barres, consultar documents i fer consultes o comunicar incidències tècniques.

En canvi, si s'identifica amb l'idCAT Mòbil també pot abonar l'impost sobre les emissions CO2 i domiciliar-ne el pagament o recorre'l, modificar l'adreça postal per rebre les notificacions, declarar la compravenda d'un vehicle de segona mà, consultar deutes en executiva, tant pagats com pendents; i pagar els deutes en executiva amb targeta de crèdit, Bizum o càrrec a compte.

L'app està disponible en IOS i Android i inclou els requisits d'accessibilitat. Està previst que properament s'hi incloguin noves funcionalitats i noves formes d'accedir l'app mitjançant altres certificats digitals. Entre les millores, hi haurà l'accés a tota la informació sobre els tributs gestionats per l’ATC, el pagament d’autoliquidacions i deutes en període voluntari, l'obtenció de certificats tributaris o la consulta de les fitxes notarials, entre d'altres.