Josep Sinca anuncia que deixa la presidència de Gest! per impulsar un canvi a l’entitat

L’exregidor Josep Maria Sala relleva al càrrec qui ha estat durant gairebé onze anys el president de l’associació de professionals sèniors

Josep Sinca

Josep Sinca / Oscar Bayona

Pol Vilà

«Quan veus que van passant els anys i no tens tanta agilitat mental i visió de les coses és millor deixar pas als joves que venen darrere i que apliquen nous criteris». Així explica Josep Sinca a Regió7 la seva renúncia al capdavant de l’Associació de Professionals Sèniors del Territori, Gest! La voluntat de canvi per donar pas a una nova generació amb idees empresarials innovadores ha estat el motiu que ha portat el manresà a renunciar a la presidència de l’entitat. 

Després de quasi onze anys al càrrec, des de la creació de l’entitat, el dirigent empresarial, de 83 anys, va decidir el passat 27 de desembre que era el moment de posar punt final al capdavant de l’associació. Josep Maria Sala va ser designat per ocupar la seva posició a l’Assemblea General Extraordinària per renovar la Junta Directiva del 15 de febrer.

«El món canvia molt de pressa i hi ha gent més jove amb nous criteris i noves fórmules», diu el manresà, desgastat també després de més de deu anys al capdavant. Sinca afirma que no hi ha una durada de mandat establerta a l’entitat, però sí que s’insta a estar al dia. «L’estatut no parla dels anys del president, però suggereix que les coses evolucionen. Quan tens una pila d’anys costa més estar al dia, així que he decidit fer aquest pas amb salut i distensió».

 Sobre el seu successor al càrrec, Josep Maria Sala, no té dubtes que desenvoluparà la feina correctament. «Sala està molt vinculat amb el món empresarial i segur que ho farà molt bé». 

Un currículum extens

Josep Sinca va iniciar la seva trajectòria professional després dels estudis a Cremsa, una empresa d’activitat siderometal·lúrgica. Va ser adjunt al director general al Banc Mercantil de Manresa. Més tard, quan es va fusionar amb Banca Catalana, el van designar director de Banca Institucional i, finalment, el van fer subdirector general de Banca Catalana. També va ser director general de la Fundació Abadia de Montserrat 2025. Avui dia encara hi continua vinculat, ja que és un conseller de l’empresa l’Agrícola Regional S.A, integrada dins l’abadia. A més, el manresà també és un patró d’Ampans des del 1970.

Sala, el nou president

Des del 15 de febrer, Josep Maria Sala és el nou president de Gest!. Amb una àmplia experiència en el sector de serveis a tercers, Sala ha estat regidor a l’Ajuntament de Manresa en dues etapes: del 1987 al 1995 i del 1999 al 2019. Al govern municipal, sempre amb responsabilitats en Hisenda i Règim Interior.

Sobre les motivacions per assumir aquest nou repte, Sala assenyala la voluntat d’ajudar els altres. «Aquest esperit de servei i, en aquest cas de forma altruista i desinteressada, és un element que fa paleses aquestes ganes d’ajudar i fer partícips dels coneixements propis a altes, no ja pels estatuts de l’entitat, sinó per propi convenciment personal. És una oportunitat per continuar sent actiu envers els altres».