Una reunió al Kursaal entre Acció Climàtica i els pagesos acaba sense cap entesa

Unió de Pagesos calculava que uns 1.200 tractors s’havien mobilitzat ahir arreu del país

Tall de l’A-2 a Tàrrega

Tall de l’A-2 a Tàrrega / ACN

Carles Blaya / ACN

No hi ha acord entre els representants de la pagesia i el departament d’Acció Climàtica. Ahir a la tarda es va celebrar una reunió al teatre Kursaal de Manresa (on ja es van reunir les parts el passat 14 de febrer) entre representants de les plataformes pageses amb membres del departament per intentar arribar a un acord. Sense èxit. Així ho explicaven fonts properes a la negociació ahir al vespre. La intenció és mantenir avui les mobilitzacions i celebrar assemblees en què es decidirà l’evolució de la protesta.

Un grup de pagesos concentrats a l’AP-7 escolta el grup Diversiones  | ACN

Un grup de pagesos concentrats a l’AP-7 escolta el grup Diversiones | ACN / Carles Blaya/ACN. Manresa

Entre els representants de la pagesia hi havia malestar, ahir, per l’absència del conseller a la reunió, que va disculpar la seva assistència. «La trobada no ha sortit positivament per als pagesos», deien ahir a aquest diari fonts coneixedores de la trobada. Avui està prevista una roda de premsa en què les plataformes avançaran els seus propers passos.

Tractorada ahir a l’Avinguda dels Països Catalans de Tarragona | ACN

Tractorada ahir a l’Avinguda dels Països Catalans de Tarragona | ACN / Carles Blaya/ACN. Manresa

Unió de Pagesos (UP) calculava que uns 1.200 tractors s’havien mobilitzat ahir en el marc de la protesta per la competència «deslleial» d’importacions «que no compleixen les condicions de producció europea» als passos fronterers de Girona, a la Plana de Lleida i a zones de muntanya com Puigcerdà o Coll d’Ares. Diversos centenars de vehicles, segons el sindicat agrari, es van sumar també a la protesta convocada per diverses entitats, UP entre elles. Les mobilitzacions continuaran avui als passos fronterers, amb la participació de la pagesia del sindicat francès Confédération Paysanne en alguns dels punts, informa UP. També es preveuen mobilitzacions a la Plana de Lleida i a l’Alt Urgell. A l’Alt Empordà i al Ripollès, a més de la Ceerdanya, el sindicat ha convocat la mobilització als passos fronterers, juntament amb Revolta Pagesa de Girona. A banda de les mobilitzacions, UP també ha fet arribar als eurodiputats catalans, i Unió d’Unions als de la resta de l’Estat, la petició que votin en contra de l’acord d’associació comercial entre la UE i Xile.