El 90% de la carn de senglar que es caça a Catalunya s’exporta per falta de demanda interna

Joan Roca presenta un xuixo de senglar al Fòrum Gastronòmic de Girona per fomentar-ne el consum

Un cuiner de la Fundació Alícia prepara un plat amb carn de senglar en el Fòrum Gastronòmic de Girona

Un cuiner de la Fundació Alícia prepara un plat amb carn de senglar en el Fòrum Gastronòmic de Girona / Aleix Freixas (ACN)

Aleix Freixas (ACN)

El 90% de la carn de senglar que es caça a Catalunya s’ha de vendre a l’exterior per manca de demanda del mercat nacional. Així ho ha assegurat el Departament d’Acció Climàtica en una ponència al Fòrum Gastronòmic de Girona aquest dimarts, en què han detallat que la població actual de senglars és d’entre 200.000 i 250.000 exemplars. La major part d’aquests animals es troben a la demarcació de Girona, on més animals es capturen a l’any. Entre la tardor del 2022 i la primavera del 2023 es van caçar 30.000 senglars a Girona. Per fomentar el consum d’aquest tipus de carn, el xef Joan Roca ha creat un xuixo de senglar que ofereix al Celler de Can Roca. La idea és fer pedagogia de la riquesa d’aquesta carn.