Les afectacions en la mobilitat a Manresa per la celebració de l'ExpoBages

El bitllet senzill del bus urbà costarà 1 euro

L'ExpoBages tornarà a ocupar el centre de manresa

L'ExpoBages tornarà a ocupar el centre de manresa / Arxiu/Mireia Arso

Redacció

Amb motiu de la celebració d’una nova edició de l’ExpoBages, a partir de demà i fins diumenge, el centre de Manresa comptarà amb un dispositiu especial de mobilitat al Passeig de Pere III, des de la plaça Onze de Setembre fins a la Muralla Sant Domènec, per tal de garantir la seguretat i facilitar l’accés de la ciutadania als expositors i a les zones d’activitats, segons ha avançat l'Ajuntament de manresa. Amb el mateix objectiu es modificaran rutes d’autobús i se’n potenciarà la utilització amb el preu del bitllet senzill a 1 euro.

Des de dissabte, les 7 h i fins diumenge, a les 22 h, es tallarà el trànsit de vehicles al primer tram del Passeig Pere III, de carrer Guimerà a Muralla Sant Domènec, ambdós costats; al segon i tercer tram del Passeig Pere III, de plaça Onze de Setembre a carrer Guimerà (amb plaça Espanya), costat dret (costat carrer Primer de Maig, Institut Lluís de Peguera, Correus, carrer Soler i March...); al carrer Guimerà, entre carrer Carrió i Passeig de Pere III; al carrer Primer de Maig (es mantindrà l'accés i sortida d’aquest carrer des del carrer Carrasco i Formiguera); i al carrer Soler i March (es mantindrà l'accés i sortida del carrer Maurici Serrahima des del carrer Doctor Esteve). 

Els vehicles que circulin pel Passeig de Pere III a l’alçada de la plaça Onze de Setembre i en direcció a plaça Espanya i carrer Guimerà es desviaran pel Passeig Pere III costat esquerre (costat Edifici Sindicats, carrer Canyelles, Pàrquing La Farola, carrer Guimerà, carrer Circumval·lació). L'accés de vehicles al Passeig de Pere III costat esquerre es farà des de plaça Onze de Setembre atès que s’invertirà de sentit de circulació del lateral de Passeig Pere III, entre la plaça Onze de Setembre i la plaça Espanya.

Els usuaris dels guals situats dins la zona de restricció de trànsit, tant dissabte com diumenge, hauran de sortir abans de les 9 h i podran tornar a accedir-hi a partir de les 22 h (de 9 h a 22 h no es podrà accedir ni sortir dels guals). Els usuaris dels guals del primer tram del Passeig Pere III costat de l'edifici del Casino podran accedir per carrer Arquitecte Oms; els usuaris dels guals de carrer Primer de Maig podran accedir i sortir per la rotonda del carrer Carrasco i Formiguera; els usuaris dels guals de carrer Guimerà (tram entre el carrer Carrió i la plaça Neus Català) podran accedir i sortir per la cruïlla amb carrer Carrió.

D'altra banda, el Servei Bus Manresa de transport públic urbà es veurà afectat pels desviaments de trànsit establerts. Es reforçarà els horaris del servei i el bitllet senzill valdrà 1 euro. Les afectacions i reforços del servei es poden consultar a l'App del servei, de la web www.manresabus.com  o bé al telèfon 93 875 71 50.

Els serveis de Transport públic interurbà modificaran els seus recorreguts d’acord amb els talls de trànsit establerts. La parada de regulació dels serveis interurbans de plaça Espanya quedarà anul·lada tots dos dies. Es poden consultar les afectacions als serveis a través del telèfon 93 874 68 00 (Estació d’autobusos).