Roges Supermercats obre etapa amb l’entrada de Condis al seu accionariat

La venda del 33% a Condis permetrà a la bagenca «accedir a una logística més avançada, optimitzar el subministrament i ampliar la gamma de producte»

El Rojas del Poble Nou de Manresa, el més antic en actiu de la cadena bagenca, en la seva obertura, el 1967

El Rojas del Poble Nou de Manresa, el més antic en actiu de la cadena bagenca, en la seva obertura, el 1967 / Arxiu particular

Carles Blaya

Carles Blaya

L’adquisició del 33% de Roges Supermercats per part de la cadena catalana Condis, participada pel fons Portobello, obre un nou horitzó l’empresa fundada a Manresa el 1939 i que té la seu actualment a Sallent. Segons Pilar Laimon, neta dels fundadors, Moisès Rojas i Dolors Puig, i actualment CEO de Roges Supermercats, «aquesta integració ens permet no només créixer com a empresa, sinó també millorar significativament els serveis i producte que oferim als nostres clients».

L’operació suposa la integració dels 24 establiments Spar (21) i Suma (3) que avui gestiona Roges a la marca Condis. D’aquesta manera deixa de tenir vigència l’acord amb el grup de distribució Transgourmet Ibérica pel qual Roges era llicenciatària de la marca holandesa Spar per a la Catalunya central i altres territoris del país. Roges Supermercats factura més de 30 milions d’euros i dona feina a més de 200 treballadors. L’acord, assegura Roges, permetrà «mantenir i crear nous llocs de treball» i proporcionarà «oportunitats de formació i desenvolupament professional dins d’una estructura empresarial més robusta».

Laimon, que insisteix que l’entrada de Condis a la cadena amb una participació minoritària manté la propietat manresana de Roges, explica a aquest diari que l’acord és «bo» per a l’empresa bagenca en posar en sintonia dues empreses «amb els mateixos valors quant a model de proximitat i que compartim el treball amb proveïdors locals». «Són formats molt adequats» per a la col·laboració conjunta, apunta la CEO de Roges. 

La integració a Condis ha de permetre als locals de Roges «accedir a una infraestructura logística més avançada, optimitzar la nostra cadena de subministrament i oferir una gamma de productes més àmplia i diversa», apunten fonts de Roges.

La integració suposarà un «procés d’adaptació» que es concretarà en el canvi de marca dels establiments gestionats per Roges a partir del mes d’octubre, avança Laimon. Roges té previst obrir el seu primer supermercat amb l’ensenya de Condis a Bagà, el març de l’any que ve.

Fonts de Condis, per la seva banda, han destacat que la col·laboració «aporta un creixement profund del mercat local i una lleialtat de clients que serà fonamental per enfortir la presència de Condis a Catalunya».

Roges disposa de 7 supermercats a Manresa, i d’un en diversos municipis del territori central: Sallent, Puig-reig, Navàs, Moià, Solsona, Sant Joan de Vilatorrada, Igualada, Bagà i el Pont de Vilomara. A més, té presència al Baix Llobregat, el Vallès i l’Alt Penedès.