L'empresari Víctor Terradellas demana al jutge que li apliqui la llei d'amnistia

L'exdirigent de CDC és investigat en el cas Catmon/Igman sobre suposat finaçament indirecte del procés

L'exsecretari de relacions internacionals de Convergència Víctor Terradellas (esquerra) amb el seu advocat, Francesc Sànchez, sortint de la Ciutat de la Justícia després de declarar per suposades subvencions irregulars de la Diputació de Barcelona

L'exsecretari de relacions internacionals de Convergència Víctor Terradellas (esquerra) amb el seu advocat, Francesc Sànchez, sortint de la Ciutat de la Justícia després de declarar per suposades subvencions irregulars de la Diputació de Barcelona / Laura Fíguls

ACN

L'empresari Víctor Terradellas, un dels noms clau en l'anomenada trama russa del procés, ha demanat al titular del Jutjat d'Instrucció Número 1 de Barcelona que li apliqui la llei d'amnistia, segons ha avançat 'El Periódico' i ha confirmat l'ACN. El rotatiu barceloní assegura que també ho han demanat la seva esposa, Judit Aixalà, i l'exdirector general d'Esports de la Generalitat Gerard Figueras.

Terradellas demana que se li apliqui la norma publicada aquest dimarts al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) amb relació al cas Catmon/Igman sobre suposat finançament indirecte del procés a través de subvencions públiques d'administracions com la Diputació de Barcelona.

El també exdirigent de CDC i exmilitant de Junts és investigat pel jutjat com a enllaç entre el Govern sobiranista de Carles Puigdemont i emissaris russos, per aconseguir el suport del Kremlin a la independència de Catalunya. Terradellas ha considerat les trobades, però, contactes anecdòtics.