XARXES SOCIALS

La criptomoneda Dogecoin es dispara després que Twitter utilitzés el seu símbol com a logotip

El multimilionari Elon Musk ha dit en més d’una ocasió que és propietari d’aquestes criptomonedes i l’any passat va ser demandat per un inversor que l’acusava d’inflar-ne de manera il·legal el preu

La criptomoneda dogecoin i Elon Musk

La criptomoneda dogecoin i Elon Musk / DADO RUVIC

EFE

La criptomoneda Dogecoin, creada el 2013 a tall d’acudit, es va disparar aquest dilluns després que Twitter substituís el seu habitual logotip de l’ocell blau per la imatge d’un gos de raça japonesa shiba inu associada a aquest producte.

La cotització del Dogecoin va arribar a pujar més d’un 26% en una aparent reacció a aquest moviment de l’empresa d’Elon Musk, que en el passat ja ha promocionat sovint aquesta criptomoneda, i fins i tot ha arribat a acceptar-la per a la compra d’accessoris de Tesla, la companyia de vehicles elèctrics que dirigeix.

El multimilionari ha dit en més d’una ocasió que és propietari d’aquestes criptomonedes i l’any passat va ser demandat per un inversor que l’acusava d’inflar de manera il·legal el preu de la criptomoneda, una de les més volàtils del mercat.

Al tancament del mercat borsari divendres passat, el Dogecoin cotitzava gairebé un 90% per sota del seu màxim històric, al qual va arribar el maig del 2021.

Aquest dilluns, Twitter va substituir en la seva versió web el seu habitual logotip per la imatge del shiba inu, un popular mem des de fa anys a internet arran del qual es va crear la criptomoneda.