L'OCU ens explica les estafes econòmiques de les webs i apps de cites

Has provat de trobar l'amor a Tinder o Badoo?

L'amor, el sexe o conèixer amistats: tot ho podem trobar a Internet; fins i tot, les estafes

Les aplicacions de cites et poden sortir molt cares

Les aplicacions de cites et poden sortir molt cares / Redacció

Arriba Sant Valentí i si no tens parella, potser tens ganes de trobar-la, oi? Estar sol, no sol agradar; o sí? La veritat és que l'amor és molt bonic, però n'hi ha de molts tipus. Com diuen les meves amigues: "el mercat està molt malament". Així doncs, per què no intentar buscar parella per una web de cites o aplicació? Aquestes aplicacions, des de la Covid-19 van pujar i són el número u a l'hora de lligar, però, totes són fiables? T'explicarem que has de tenir compte perquè et poden enganyar i no els usuaris, que també, sinó la mateixa app o web.

El màrqueting amorós està al màxim durant aquestes primeres setmanes de febrer i és que Sant Valentí està a tocar. Així doncs, la inversió per aconseguir subscripcions i matx en les apps de cites és el que es busca. Aplicacions n'hi ha moltíssimes: Tinder, Grindr, Our Time, Meetic, Badoo, etcètera. Quina has provat o vols provar?

No tot és amor a les aplicacions

Tot i que, moltes d'elles estan destinades a trobar-te parella, també n'hi ha d'altres que estan enfocades a conèixer persones i no fa falta res més, només tenir coses en comú. I no podem deixar de banda que també hi ha aplicacions per buscar sexe i tenir-lo en el moment que vulguem; això és com un bufet lliure.

Com funcionen les aplicacions de cites

  • Primer de tot, t'has de registrar.
  • En alguns casos el registre pot ser gratuït, però amb moltes limitacions. 
  • Sovint, has de donar-te d'alta a les subscripcions, si vols accedir a més serveis. En la majoria dels casos si no ho fas o no pagues una quota, la possibilitat de trobar parella per l'aplicatiu és molt escassa.

Els problemes de les apps

L'OCU ha rebut diverses queixes d'usuaris que han rebut un mal servei o han viscut una estafa per part d'aquestes i altres aplicacions de cites. Segons l'Organització de Consumidors i Usuaris, hem d'anar em compta amb aquests punts:

  • Les subscripcions: tot i que, no hàgim demanat una subscripció a la versió Prèmium, ens la poden estar cobrant; així que, compte.
  • Baixa dels serveis: quan ja no vols fer més ús d'una aplicació, t'has de donar de baixa. Hi ha hagut casos en què se'ls ha continuat cobrant la quota tot i ja no estar donats d'alta.
  • Baixa de l'aplicatiu: vols donar-te de baixa i no trobes l'opció o et trobes amb un munt de traves.

La demanda de l'OCU a les aplicacions de cites

  • Transparència 
  • Informació completa
Our Time

Our Time / https://www.ourtime.es/

Els consells de l'OCU sobre les webs i apps de cites

Si la pàgina o app no informa de les seves quotes i condicions de contractació, marxa immediatament d'aquell aplicatiu, pots tenir problemes.

T'has subscrit a l'aplicació i ara toca controlar el teu compte bancari. Revisa regularment que t'estan cobrant. En cas de trobar-te amb un rebut o import que no pertoca, has de posar una reclamació directament a la web o aplicació. Has de buscar els serveis d'atenció al client i de com i per quins mitjans comunicar una incidència.