UManresa ha tornat a posar en marxa aquest mes d’octubre la proposta “Ciència en família”, que obre les portes de l’espai Lab 0-6 al públic familiar tots els dissabtes al matí. Es tracta d’una proposta que va deixar de funcionar l’any 2020 a causa de les restriccions per la pandèmia i que dos anys i mig després torna i ho fa a les noves instal·lacions del Lab a l’edifici FUB4 – UEducació. 

“Ciència en família” permet que infants de 2 a 8 anys puguin jugar, experimentar i resoldre, de manera autònoma, les propostes amb reptes de ciència i experimentació que ofereix aquest espai educatiu, creat amb l’objectiu d’acostar els infants a la ciència. La visita inclou tant les propostes del Lab 3-6 com les del Lab 6-8. Més endavant s’hi sumarà l’espai Explora 0-3, ubicat a l’escola bressol Upetita, i pensat per als nens i nenes més petits.

“Ciència en família” és una activitat d’una hora i mitja de durada que es pot fer els dissabtes en un primer torn de 10 h a 11.30 h i en un segon de 11.45 h a 13.15 h. Per assistir-hi és imprescindible fer una inscripció obligatòria. El preu de l’activitat és de 6,50 euros per infant. 

Les visites familiars al Lab 0-6 es van posar en marxa l’any 2015. Des de llavors hi han passat 6.435 persones, de les quals 3.692 eren nens i nenes i la resta, adults acompanyants.