Una vintena de centres i dues universitats fan difusió de la seva oferta

El certamen s’estén en uns 1.600 m2 del Palau Firal de Manresa

Pilar Màrquez

Pilar Màrquez

La Fira de l’Estudiant s’estén en uns 1.600 m2 del Palau Firal de Manresa amb els estands d’una vintena de centres educatius i dues universitats (la UManresa i l’EPSEM). La darrera edició d’abans de la pandèmia, la de 2019, s’havia optat per organitzar l’espai en itineraris, però una enquesta feta els últims mesos va indicar que el gruix d’instituts i escoles d’FP del territori prefereix aquesta fórmula. 

Aquest 2023 el disseny de la fira s’ha estructurat a partir de quatre espais. El primer recull i mostra els 16 estands dels centres que ofereixen estudis postobligatoris que inclouen les diferents famílies i nivells de tota la formació professional i les tres modalitats de batxillerat

El segon àmbit, el més proper als accessos d’entrada del Palau Firal, l’ocupen les universitats, amb informació de la UManresa i l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM - UPC)

El tercer àmbit, situat a l’espai central, facilita la informació general de la formació professional, els batxillerats i les PAU, els estudis d’idiomes, els d’adults, les Oficines Joves dels consells comarcals del Bages, Berguedà, Moianès i Solsonès, la mobilitat internacional i les beques

El quart espai és el de l’atenció personalitzada que el gestionen tècnics i tècniques en orientació i psicopedagogs.

A conseqüència de la crisi del coronavirus, el certamen no es va programar físicament en cap de les passades tres edicions. Per tant, recupera el seu espai al Palau Firal del 13 al 16 de març després d’una llarga absència. 

Plànol de la Fira de l'Estudiant

Plànol de la Fira de l'Estudiant / Comissió organitzadora de la Fira de l'Estudiant

L’Ajuntament de Manresa, el Consell Comarcal del Bages, el Consell Comarcal del Berguedà, el Consell Comarcal del Solsonès, la Fundació Lacetània i els Serveis Educatius del departament d’Educació de la Catalunya Central, entitats impulsores de l’esdeveniment aposten per potenciar un espai d’orientació acadèmica, formativa i ocupacional que mostra als nois i noies del territori l’oferta educativa de les comarques del Bages, Berguedà, Moianès i Solsonès.