Simó sobre l'informe PISA: "No hi ha excuses, tenim un problema identificat i estem treballant per resoldre'l"

La consellera d'Educació apunta la pobresa infantil i la segregació escolar i expressa el compromís del Govern d'abordar aquestes problemàtiques

La consellera d'Educació, Anna Simó

La consellera d'Educació, Anna Simó / ARXIU/ACN/Mariona Puig

ACN

La consellera d'Educació, Anna Simó, s'ha referit als resultats de l'informe PISA i ha admès que "no hi ha excuses". En un missatge a la xarxa social X, ha reconegut que Catalunya té "un problema que està identificat" i ha assegurat que el Govern està treballant per resoldre'l. "Això va de pobresa infantil i segregació escolar", ha remarcat la consellera que ha dit que l'executiu català està "treballant com ningú per abordar-ho". Les paraules de Simó arriben després que Educació atribuís els mals resultats de les proves a una sobrerepresentació de la població nouvinguda a la mostra.

Per altra banda, aquest dimecres el secretari de Polítiques Educatives s’ha posat en contacte amb els responsables de PISA i ha aclarit tots els dubtes que la conselleria tenia sobre la representativitat de la mostra.

“De les converses se n’ha clarificat la qualitat de la mostra PISA. Les divergències en la interpretació de la representativitat de la mostra han quedat aclarides i s’han pogut descartar tots els dubtes sobre la representativitat de la mostra respecte a la realitat social”, han apuntat fonts d’Educació.