Alerta per previsió de pluges intenses dissabte a la meitat sud de Catalunya

Els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempesta

A les terres de l'Ebre poden caure més de 40 l/m2 en 30 minuts

Les comarques on hi ha més probabilitat que es superi el llindar de 40 l/m2 en 30 minuts són les de l’extrem sud de Catalunya

Les comarques on hi ha més probabilitat que es superi el llindar de 40 l/m2 en 30 minuts són les de l’extrem sud de Catalunya / Protecció Civil

Redacció

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest matí de divendres en alerta el pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya Inuncat per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges que poden ser intenses a partir del dissabte al migdia i fins diumenge al matí sobretot a les comarques de la meitat sud.

Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les pluges poden superar els 40 l/m2 en 30 minuts a les comarques de les terres de l’Ebre i els 30 l/m2 en 30 minuts a la resta de comarques de la meitat sud (comarques de Tarragona i litoral i prelitoral central).

Els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempesta, i es preveu que l’episodi comenci a partir del migdia de dissabte i s’allargui fins diumenge al matí ja amb menys probabilitat de superar el llindar d’intensitat.

Es demana molta prudència en les activitats a l’aire lliure i en la mobilitat per aquestes comarques, i especialment no circular ni travessar rieres o zones inundables ni a peu ni amb el vehicle.

Fort onatge diumenge

A banda de les pluges, per aquest cap de setmana també es preveu fort onatge al litoral.

Segons l’SMC, a partir del migdia de diumenge i fins la mitjanit, s'espera maregassa (onades de més de 2,5m) a la meitat sud de Catalunya, amb notable mar de fons de component est.

Protecció Civil demana molta precaució a les zones de costa, i allunyar-se de ports i espigons on trenquin fort les onades.