Dijous sota zero a la Catalunya central: -5,9ºC a Guixers i -3,4ºC a Cardona a primera hora del matí

A Manresa, la mínima ha estat de -0,5ºC a les 8 hores

Cau la primera neu a la Cerdanya i deixa la temporada d'esquí a tocar

Dues dones abrigades

Dues dones abrigades / Arxiu / Oscar Bayona

Alba Díaz

Alba Díaz

El fred s'ha accentuat aquest dijous i la Catalunya central s'ha despertat aquest matí amb algunes de les mínimes més destacades de tot el territori. El dia ha arrencat amb els termòmetres sota zero en diferents punts de les comarques centrals. És el cas dels -5,9ºC a Guixers (Berguedà), els -3,4ºC a Cardona (Bages) i els -3,3ºC a Sant Salvador de Guardiola (Bages), segons dades del Meteocat.

Manresa, la mínima, -0,5 ºC, s'ha registrat a les 8 del matí i a les 10 h encara no s'havia arribat als 5ºC (la temperatura aleshores era de 3,5ºC), segons l'AEMET.

A causa del fred, a primera hora del matí s'han produït algunes glaçades febles a l'interior. D'altra banda, a la Cerdanya ja ha caigut la primera neu, que ha deixat gruixos de cinc centímetres al pla de Masella. Aquesta nevada deixa la temporada d'esquí a tocar.

Durant la jornada d'avui, s'espera que la temperatura màxima sigui més baixa (13ºC al Bages i l'Anoia, 12 al Berguedà i 10 al Solsonès), amb un descens dels termòmetres que es perllongarà els propers dies.