Mario Picazo explica el pronòstic per les pròximes setmanes: calor i fred?

El pronòstic marca una setmana de calor

El meteoròleg diu que la segona quinzena de gener serà la més freda de l'any

Mario Picazo i el temps per finals de gener

Mario Picazo i el temps per finals de gener / eltiempo.es

Emma Ferrara

La setmana passada Espanya va patir diversos moments d'incertesa temporal amb Joan i Irene. Vam tenir precipitacions generoses; les quals feien moltíssima falta i que, per mala sort, no van caure a tot arreu per igual. A més, hi va haver fortes ratxes de vent, que van anar molt bé per eixugar la roba, però van ser perilloses en la conducció, entre altres. I l'últim punt a destacar de la setmana passada va ser l'episodi de petites nevades que hi va haver a diversos punts de la Península. Però, saps que ens espera aquesta setmana? Mario Picazo ens ho explica, estigueu atents!

Després de l'arribada de diverses borrasques i el descens de les temperatures a tot el país, Mario Picazo ha explicat que aquest aire fred que va portar la borrasca Joan "es va retirant i aquesta setmana notarem com les temperatures es van suavitzant a totes les comunitats".

Farà una calor "no pròpia per a un mes de gener", i és que les temperatures podrien pujar fins als 26 graus en alguns punts. Tot i això, les altes pressions ajudaran a estabilitzar el temps: "La situació d'altes pressions persistents servirà per bloquejar fronts i borrasques que s'acosten per l'oest des de l'Atlàntic".

A l'hivern 26 graus

A l'hivern 26 graus / @ asier_relampagoestudio

El meteoròleg ha anunciat que la segona quinzena del mes de gener serà la més freda de l'any a Espanya. Tot i això, "aquests dies les temperatures estaran per sobre de la mitjana habitual a moltes zones".

Mario Picazo ha comentat que aquest dilluns l'extrem d'un front fred podria deixar algunes precipitacions al nord peninsular des de Galícia fins als Pirineus, sense deixar gaire quantitat d'aigua i neu.

A partir de dimarts, arriba una forta calima a les Canàries que podria durar tota la setmana: "Els vents de terra a mar aportaran importants concentracions de sorra suspesa amb el consegüent episodi de Calima intensa".