Alerta per vents de més de 90 km/h al Berguedà, la Cerdanya, el Solsonès i l'Alt Urgell

L'episodi de fortes ventades s'allargarà fins dimecres a última hora de la tarda

L'episodi de fort vent s'allargarà fins dimecres a la tarda

L'episodi de fort vent s'allargarà fins dimecres a la tarda / ARXIU/Gemma Camps

Redacció

El Solsonès, la Cerdanya, el Berguedà i l'Alt Urgell són entre les comarques més afectades per l'episodi de fort vent que Catalunya registra des d'ahir al matí i que s'estendrà fins a última hora d'aquest dimecres a la tarda. Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del Pla especial Ventcat i el Servei Meteorològic de Catalunya preveu que les ratxes puguin superar els 90 km/h.

Concretament, les comarques afectades seran les del nord: Val d’Aran, Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alt Urgell, Solsonès, la Cerdanya, el Berguedà, el Ripollès, l’Alt Empordà i el Baix Empordà; i les de l’extrem sud del país: el Montsià, el Baix Ebre i el Baix Camp. Al Pirineu, a més, la combinació del vent fort i la neu pot produir el fenomen del torb.

Des de Protecció Civil es demana molta precaució en les activitats a l’aire lliure, així com en els desplaçaments. També es demana vigilar amb el mobiliari urbà, l'enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l'arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.

Dimecres més fred

Respecte a les temperatures previstes per a les pròximes hores, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu un descens de les mínimes i unes màximes semblants a les de dilluns. Els valors es mouran entre els 2 i els 18 graus a Manresa; els 2 i els 15 a Solsona; 1 i els 12 a Berga; els 2 i els 14 a Moià; 1 i els 11 a la Seu d'Urgell; els -2 i els 7 a Puigcerdà i els 3 i els 18 a Igualada.

Fort onatge a l’Empordà

Dimecres també hi haurà mala mar a l’Alt i Baix Empordà, en especial al Cap de Creus i al Cap de Begur. Es preveuen onades superiors als 2,5 metres (maregassa). La direcció de l’onatge serà de component nord i hi haurà mar de fons. De moment aquesta previsió no suposa l’activació de cap prealerta ni pla especial.