Alerta a la Cerdanya per ratxes de vent superiors als 90 km/h

A partir d'aquesta tarda i demà bufarà el vent de sud i sud-oest amb intensitat, sobretot al Pirineu Occidental

El pronòstic del temps a Catalunya per aquest dijous

El pronòstic del temps a Catalunya per aquest dijous / Meteocat

Redacció

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d'alerta el Pla VENTCAT, per la previsió de ratxes fortes de vent a tot el Pirineu durant les pròximes hores. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, entre les comarques afectades hi ha la Cerdanya. Aquest dijous es podran superar els 90 km/h a cotes mitjanes i altes, sobretot al Pirineu Occidental. Divendres aquestes comarques també estaran afectades fins a la mitjanit per vent de component sud i és probable que se superin també els llindars a cotes mitjanes i altes a l'extrem nord.

És molt important remarcar que la combinació del vent fort amb la neu acumulada al Pirineu pot provocar el fenomen del torb. Així, cal que les persones que tinguin previst fer activitats a l'alta muntanya extremin les precaucions. També es demana molta prudència a la carretera, atès que es combina la previsió de fortes ratxes de vent amb l'operació sortida pel pont de Setmana Santa.

Pluges importants a l'extrem nord

També s'ha posat en prealerta el Pla especial d'emergències per inundacions de Catalunya (INUNCAT), davant les previsions d'acumulació de pluja a diverses comarques de l'extrem nord del país. Concretament, es pot superar el llindar dels 100 mm en 24 h al Pallars Jussà, a l'Alta Ribagorça i a la Val d'Aran.