Alícia Romero serà la número 2 del PSC el 12-M i Ramon Espadaler i Esther Niubó ocuparan la tercera i quarta posició

Sílvia Paneque, Rosa Maria Ibarra i Óscar Ordeig seran els caps de llista de Girona, Tarragona i Lleida

Alícia Romero intervé durant el debat de pressupostos al Parlament, on ha exercit de portaveu del PSC

Alícia Romero intervé durant el debat de pressupostos al Parlament, on ha exercit de portaveu del PSC / ACN/Marta Sierra

ACN

La fins ara portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, serà la número 2 del PSC a les eleccions del 12 de maig. Romero va ocupar el sisè lloc als últims comicis al Parlament del 2021 i ara farà tàndem amb Salvador Illa, que torna a encapçala la llista. De fet, la diputada del Maresme ha exercit de mà dreta d'Illa des de la cambra catalana i ha arribat a acords amb ERC per als pressupostos del 2023 i del 2024. És diputada al Parlament des de fa 12 anys i ha estat amb anterioritat regidora de l'Ajuntament de Mataró. A Romero la seguiran Ramon Espadaler i Ester Niubó, que ocuparan la tercera i quarta posició, respectivament.

Tant Espadaler com Niubó han estat diputats aquesta legislatura. Espadaler és també el líder d'Units per Avançar, que va aprovar en un Consell Nacional fa una setmana tornar-se a presentar conjuntament amb el PSC.

D'altra banda, Sílvia Paneque serà la cap de llista per Girona, mentre que Rosa Maria Ibarra ho serà per Tarragona. La candidatura a Lleida l'encapçalarà Òscar Ordeig.