El PSOE dona per superat el 'plebiscit' que plantejava Feijóo: "Ja és fum"

Els socialistes recorden que partien amb desavantatge a l'inici de la campanya i parlen de "remuntada"

La cap de llista del PSOE al 9-J, Teresa Ribera, al tancament de la campanya, a Fuenlabrada

La cap de llista del PSOE al 9-J, Teresa Ribera, al tancament de la campanya, a Fuenlabrada / ACN

ACN

El PSOE ja dona per superat el 'plebiscit' que havia demanat el líder de PP, Alberto Núñez Feijóo, en aquestes eleccions europees. A l'espera que es facin públics els resultats oficials –però amb el recompte avançat- els socialistes creuen que les urnes estan demostrant que 'l'ara o mai' que reclamava el president del PP "ja és fum" i ha quedat superat per una "remuntada" que els ha fet retallar set punts (basant-se en les enquestes) en aquests 15 dies de campanya electoral.

A més, fonts de Ferraz destaquen que el PSOE serà el partit socialista europeu que aportarà més eurodiputats, amb un percentatge pròxim al 30% dels vots que només es registra a Espanya, Portugal i Suècia.

Això, segons fonts del PSOE, demostra que els ciutadans "avalen les decisions que hem adoptat" i que l'estratègia del 'fang' de la dreta no penetra a l'electorat socialista. Les mateixes fonts assenyalen que el creixement de la ultradreta a Europa hauria de fer reflexionar el PP i la resta de partits populars europeus.

Els resultats, apunten, demostren que quan els partits de dreta s'acosten als de la ultradreta els ciutadans acaben optant per l'original, i no la còpia.

Un criteri que apliquen a la irrupció de la formació d'ultradreta d'Alvise Pérez. Els socialistes recorden que Se acabó la fiesta utilitza les "teories conspiratòries" que PP i Vox han anat llançant –i després abandonat- en la seva tasca d'oposició, com les que feien referència al Marroc.