El pilot manresà Gerard Farrés i el seu copilot Armand Monleón (Monster Energy Can-Am) han debutat amb bon peu al Dakar. El duet ha aconseguit el quart millor registre de la categoria de buguis en la primera etapa del ral·li, disputada entre Jiddah i Bisha, amb un recorregut de 623 km dels quals 277 han estat cronometrats.

La primera posició ha estat pels brasilers Reinaldo Varela (Monster Energy Can-Am), amb un temps de 3 hores, 43 minuts i 32 segons, seguits d'Austin Jones i Gustavo Gugelmin (Monster Energy Can-Am), que han arribat a 28 segons, i Francisco López Contardo i Juan Pablo Latrach (South Racing Can-Am), que han emprat 42 segons més que els líders.

Farrés i Monleón han perdut 2 minuts i 21 segons, però han demostrat que estan capacitats per lluitar pel podi després d'una jornada inicial en la que els pilots han hagut de saber navegar per pistes i esquivar el perill que, pels pneumàtics, signifiquen les pedres.

En la categoria de cotxes, l'olianenc Isidre Esteve i el seu copilot Txema Villalobos (Toyota Hilux Overdrive-Repsol Rally Team), han ocupat la posició número 31, a 37 minuts i 27 segons de Carlos Sainz i Lucas Cruz (X-Raid Mini JCW Team), vencedors del ral·li en l'anterior edició. Stéphane Peterhansel i Edouard Boulanger (X-Raid Mini JCW Team) han quedat segons, a 25 segons, i Martin Prokop i Viktor Chytka (Benzina Orlen Team) han finalitzat tercers, a 3.18.

El sudafricà Giniel de Villiers i el seu copilot Alex Haro, d'Òdena, a bord d'un Toyota Gazoo Racing, han arribat setens, a 8.59 h. Nani Roma i Alexandre Winocq (Bahrain Raid Xtreme) han estat vuitens, a 9.39 h.

En l'apartat de motos, Toby Price (Red Bull KTM Factory Team) ha guanyat l'etapa, amb Kevin Benavides (Monster Energy Honda Team 2021) en segon lloc, a 31 segons, i Matthias Walkner (Red Bull KTM Factory Team) tercer, a 32 segons.

El pilot de Coll de Nargó Jaume Betriu (FN Speed-KTM Team) ha ocupat la 32a posició. Per la seva part, Marc Calmet (FN Speed-Rieju Team), de Guardiola de Berguedà, ha arribat el 49 en la seva primera etapa en un Dakar, a 1 hora, 9 minuts i 47 segons de Price.

Demà dilluns es disputarà la segona etapa, un exigent recorregut de 685 km entre Bisha i Wadi Ad-Dawasir, dels quals 457 seran cronometrats. Els pilots es trobaran per primer cop amb les dunes, tindran una llarga secció fora pista i al final hauran de negociar amb les pistes d'arena.