Gerard Farrés queda quart a la primera etapa del Dakar

El manresà i el seu copilot Armand Monleón demostren que el seu Can-Am pot aspirar al podi en la categoria de vehicles lleugers en la jornada inaugural del ral·li, disputada íntegrament en pistes

Nani Roma, durant la primera etapa

Nani Roma, durant la primera etapa / REUTERS/HAMAT I MOHAMMED

REDACCIÓ / Manresa

El pilot manresà Gerard Farrés i el seu copilot Armand Monleón (Monster Energy Can-Am) han debutat amb bon peu al Dakar. El duet ha aconseguit el quart millor registre de la categoria de buguis en la primera etapa del ral·li, disputada entre Jiddah i Bisha, amb un recorregut de 623 km dels quals 277 han estat cronometrats.

La primera posició ha estat pels brasilers Reinaldo Varela (Monster Energy Can-Am), amb un temps de 3 hores, 43 minuts i 32 segons, seguits d'Austin Jones i Gustavo Gugelmin (Monster Energy Can-Am), que han arribat a 28 segons, i Francisco López Contardo i Juan Pablo Latrach (South Racing Can-Am), que han emprat 42 segons més que els líders.

Farrés i Monleón han perdut 2 minuts i 21 segons, però han demostrat que estan capacitats per lluitar pel podi després d'una jornada inicial en la que els pilots han hagut de saber navegar per pistes i esquivar el perill que, pels pneumàtics, signifiquen les pedres.

En la categoria de cotxes, l'olianenc Isidre Esteve i el seu copilot Txema Villalobos (Toyota Hilux Overdrive-Repsol Rally Team), han ocupat la posició número 31, a 37 minuts i 27 segons de Carlos Sainz i Lucas Cruz (X-Raid Mini JCW Team), vencedors del ral·li en l'anterior edició. Stéphane Peterhansel i Edouard Boulanger (X-Raid Mini JCW Team) han quedat segons, a 25 segons, i Martin Prokop i Viktor Chytka (Benzina Orlen Team) han finalitzat tercers, a 3.18.

El sudafricà Giniel de Villiers i el seu copilot Alex Haro, d'Òdena, a bord d'un Toyota Gazoo Racing, han arribat setens, a 8.59 h. Nani Roma i Alexandre Winocq (Bahrain Raid Xtreme) han estat vuitens, a 9.39 h.

En l'apartat de motos, Toby Price (Red Bull KTM Factory Team) ha guanyat l'etapa, amb Kevin Benavides (Monster Energy Honda Team 2021) en segon lloc, a 31 segons, i Matthias Walkner (Red Bull KTM Factory Team) tercer, a 32 segons.

El pilot de Coll de Nargó Jaume Betriu (FN Speed-KTM Team) ha ocupat la 32a posició. Per la seva part, Marc Calmet (FN Speed-Rieju Team), de Guardiola de Berguedà, ha arribat el 49 en la seva primera etapa en un Dakar, a 1 hora, 9 minuts i 47 segons de Price.

Demà dilluns es disputarà la segona etapa, un exigent recorregut de 685 km entre Bisha i Wadi Ad-Dawasir, dels quals 457 seran cronometrats. Els pilots es trobaran per primer cop amb les dunes, tindran una llarga secció fora pista i al final hauran de negociar amb les pistes d'arena.