El golfista Tiger Woods, que aquest dimarts va patir un accident de trànsit prop de Los Angeles, va ser sotmès a una "llarga" cirurgia per les seves lesions al peu, turmell, la tíbia i el peroné de la seva cama dreta, va informar el seu equip de comunicació en el seu compte oficial de Twitter.

"(Woods) ha estat sotmès a una llarga cirurgia a la part inferior de la cama dreta i el turmell després de ser portat a l'hospital", va assenyalar l'equip de Woods en un comunicat.

En aquest document, el director mèdic i director executiu interí del Centre Mèdic Harbor-*UCLA, Anish Mahajan, va explicar que Woods "va sofrir importants lesions ortopèdiques en l'extremitat inferior dreta que van ser tractades durant una cirurgia d'emergència per especialistes en traumatologia ortopèdica".

Segons Mahajan, les fractures obertes conminutas -quan l'os es trenca en dos o més fragments- que van afectar tant la part superior com a la inferior de la tíbia i els ossos del peroné de Woods "es van estabilitzar inserint una vareta en la tíbia".

"Les lesions addicionals dels ossos, del peu i el turmell es van estabilitzar amb una combinació de cargols i passadors. El trauma en el múscul i els teixits tous de la cama van requerir l'alliberament quirúrgic de la coberta del múscul per alleujar la pressió a causa de l'inflor", va detallar Mahajan.

Després de l'anàlisi mèdica, l'equip de Woods va assegurar que el golfista està actualment "despert, receptiu i recuperant-se a la seva habitació de l'hospital".

Woods va sofrir un accident de trànsit a primera hora del matí - aproximadament a les 07.00 hora local (15.00 GMT del dimarts) a Ranxo Pals Verds, una petita ciutat pròxima a Los Angeles.

El xèrif del comtat de Los Angeles, Alex Villanueva, va explicar que tot apunta al fet que Woods viatjava "a alta velocitat" per un pendent empinat i costa avall, encara que la recerca sobre aquests fets encara està en curs.

"Anava a una velocitat relativament més alta a la normal. Pel fet que és costa avall, s'inclina i també fa corbes, aquesta àrea té una alta freqüència d'accidents. No és infreqüent", va indicar Villanueva en una roda de premsa aquest dimarts.

Woods, de 45 anys, estava a la zona per disputar el torneig anual de golf Genesis Invitational al Riviera Country Club en Pacific Palisades, prop de Santa Mónica, a Los Angeles, segons la revista TMZ.

Woods és un dels golfistes més reeixits de tots els temps, amb un rècord de 683 setmanes en la posició número u del món, més ben dit des de març de 2013 fins a maig de 2014.

El golfista, nascut en Cypress (Califòrnia), ha guanyat el Masters d'Augusta en cinc ocasions; tres l'Obert dels Estats Units; i altres tres l'Obert Britànic, entre altres títols del seu palmarès