El primer equip masculí de l'AE Volei Manresa va certificar la permanència a Primera Nacional en vèncer la Fundació Aula (3 a 1).

L'equip barceloní va imposar a l'inici del primer set el seu joc de bloqueig (8 a 11) fins que els locals van modificar la seva defensa per neutralitzar les accions ofensives en diagonal de l'italià Paolo Brucia (25 a 18).

La igualtat va presidir un emocionant i intens segon set (11 a 12). Aleshores, una acció de finta de Jofre Ventura i dos serveis de fons magistrals de Pau Llach van atorgar als locals un avantatge de tres punts (15 a 12) que després van gestionar amb intel·ligència per adquirir un marge de dos sets (25 a 22). Mariano Singer, el tècnic dels barcelonins, va afrontar la situació amb una modificació tàctica que va destarotar la defensa manresana en el tercer set (21 a 25).

Els bagencs van encarar el quart amb una decisió tàctica que seria fonamental: avançar la seva rotació per garantir-se avantatge en les accions de bloqueig, a més de disposar de més jugadors ofensius a prop de la xarxa. El 0 a 2 inicial va ser un miratge i un parcial de 6 a 1 va desfermar una allau de joc local. Jofre Ventura, indeturable, va situar el 18 a 10 a l'electrònic. Els manresans van guanyar el set (25 a 21) i van segellar la seva continuïtat a la categoria.