Daniïl Medvédev (número 2 mundial) i Arina Sabalenka (4a mundial) no seran a Wimbledon aquest any, després que el Grand Slam anglès hagi pres la decisió de prohibir jugar el torneig als tenistes russos i bielorussos per la invasió d’Ucraïna, segons han revelat fonts de l’All England Tennis Club al diari ‘The New York Times’ i la web Sportico.

Wimbledon es converteix d’aquesta manera en la primera gran competició a prohibir la participació a atletes individuals, després que Rússia hagi quedat expulsada de tornejos com el Mundial de Qatar de futbol, l’Eurocopa de bàsquet i altres competicions per equips com la Copa Davis i la Billie Jean King Cup, on Rússia defensava els títols aconseguits el 2021.

El tercer Grand Slam de la temporada perdrà, a més de Medvédev, Andrei Rublev (8è mundial), Karen Khatxanov (26è) i Aslan Karatsev (30è), i en el torneig femení, hi seran, juntament amb la bielorussa Sabalenka, la seva compatriota Victòria Azarenka i les russes Anastàsia Pavliutxenkova (15) i Daria Kasatkina (26).

Des de fa mesos es coneixia la predisposició de Wimbledon a prendre aquesta decisió si els tenistes russos i bielorussos no condemnaven públicament l’actuació de Vladímir Putin. Davant el seu silenci, ja que només han arribat a reclamar la pau, però sense posicionar-se en cap moment en una oposició clara a la invasió, la decisió s’ha precipitat de cara a l’edició que aquest any es disputarà del 27 de juny al 10 de juliol. De moment, en els tornejos del circuit masculí i femení els tenistes russos i bielorussos poden jugar sempre que no ho facin sota la bandera del seu país ni amb símbols que el recordin.

Aquesta serà la primera vegada que Wimbledon impedeixi la participació de persones d’un determinat país des de la Segona Guerra Mundial, quan els alemanys i els japonesos no van poder jugar el Grand Slam londinenc.