Rafa Nadal s'ha mostrat feliç per poder disputar per 18a vegada la tercera ronda del Roland Garros després de derrotar Corentin Moutet. El seu triomf va arribar després de l'ajustada victòria de Carlos Alcaraz davant Albert Ramos, un partit que el mallorquí no va veure perquè s’estava relaxant jugant al parxís amb el seu equip de col·laboradors.

«Soc aquí sense perdre un set, la qual cosa és un bon començament de torneig. Les coses es podien haver fet millor, però també molt pitjor. Soc conscient que és una feina i que he de trobar el camí cap al nivell que necessito per donar-me opcions de seguir endavant en el torneig. De moment he jugat a un bon nivell i això és positiu. Cal confirmar-ho demà en l’entrenament i continuar millorant. He d’estar preparat, el partit de divendres és contra un rival difícil», ha dit el balear.

També va parlar sobre la seva victòria 300 en un Grand Slam. «No m’importa gaire. Entre Djokovic, Federer i jo cada dia podem trobar alguna cosa. És normal quan un juga tants anys que es vagin acumulant algunes xifres. El que vol dir és que s’han guanyat molts partits i que desgraciadament tenim una edat bastant avançada».

Nadal prefereix jugar de dia

Sobre la sessió nocturna a París: «És una sensació nova. Jo prefereixo jugar de dia, sobretot en terra on mai em van agradar les sessions nocturnes. Entenc que el torneig aprofiti les opcions que té després de la inversió que han fet. La meva preferència és sempre jugar de dia. La sessió nocturna de Nova York per història és més especial. Aquí és nova i es necessita més temps perquè es converteixi en una cosa especial».

Finalment Nadal va reconèixer no haver estat gaire atent al partit entre Alcaraz i Ramos. «Abans dels partits sempre jugo amb l’equip al parxís. Només he vist alguna part del matx. Però tothom pateix. Zverev també ha patit. Tots els partits i tots els rivals són complicats. Cal respectar els rivals, cada dia que surts a competir pots guanyar o perdre», ha sentenciat.