El banyolí Oriol Cardona (Dynafit) i la basca Oihana Kortazar (Burumendi) es van adjudicar ahir al matí la victòria de l’Olla de Núria, una de les curses emblemàtiques del calendari català. En la categoria masculina, quarta posició per a Jord Alís (Merrell), de la Seu d’Urgell.

La prova va aplegar gairebé 600 corredors, que a partir de les 9 del matí van prendre la sortida, des del santuari de Núria, de la cursa de 21.5 km, amb un desnivell positiu de 1.900 metres. Més del 70% del recorregut va transcorre per sobre dels 2.700 m (inclòs l’ascens al Puigmal, de 2.913 m) i, en les zones altes, a més del vent, els atletes es van enfrontar a plaques de gel.

Cardona va agafar la davantera des de l’inici i va guanyar per tercer cop, amb 2.12.37. Antonio Martínez (Scarpa Team) va ser segon, a 5.20, i Ricardo Cherta (Dynafit), tercer, a 8.32. Alis va entrar quart, a 11.01. Kortazar, per la seva part, també va dominar de principi a fi, i va fer 2.42.11. Rere seu, al podi, Manel Osa (Kirolak), a 3.03, i Núria Gil (l’Areny), a 6.33. En el top 10, Marta Llagostera (GE Oliana) 6a, a 14.43, i Carla Esclusa (CQUIE) 7a, a 21.30.