L’AE Cadí la Seu s’imposa al cuer CB Tenerife a domicili i puja fins a l’onzena posició

Laura Peña va dirigir amb mestria l’atac de les urgellenques i va fer 17 punts | ARXIU/ESTHER CASAS / Redacció. San cristóbal de la laguna

Redacció. San Cristóbal de la Laguna

L’AE Cadí la Seu va deixar palès ahir que la seva compromesa situació a la taula classificatòria de la Lliga Femenina Endesa és circumstancial i es va imposar al cuer de la competició, el CB Clarinos Tenerife amb contundència (46 a 67). Dues circumstàncies van atorgar el primer avantatge significatiu a les urgellenques (6 a 12): l’agressivitat en defensa i l’encert des de més enllà de la línia de tres punts. Les jugadores de Jordi Acero van mantenir ambdues qualitats durant tot el primer quart i, així, van poder tancar-lo amb una diferència de set punts a favor (9 a 16). Les canàries van dotar de més intensitat les seves accions defensives durant el segon parcial i aquest fet els va permetre minimitzar el seu desavantatge i deixar-lo en només quatre punts quan faltaven 4 minuts i 23 segons per al descans (18 a 22). Un parcial final de 2 a 6 va permetre a l’AECadí retirar-se als vestidors amb una diferència còmoda (20 a 28).

Les urgellenques van obrir una escletxa decisiva a l’electrònic durant els primers 4 minuts i 39 segons de la represa (24 a 39). Els quinze punts d’avantatge assolits es van fonamentar en una notable posada en escena de tots els conceptes basquetbolístics, però, sobretot, en les dues armes exhibides des de l’inici de la concentració: una excel·lent defensa i alts percentatges en el tir de tres punts. El tècnic canari Claudio García va contraposar, sense excessiu èxit, diferents variants defensives per minimitzar les prestacions de l’AE Cadí la Seu abans del final del tercer parcial (34 a 50). El quart i definitiu parcial va permetre a les urgellenques assolir, primer (40 a 60), i mantenir, després, un avantatge de vint o més punts. El marcador final reflecteix la diferència que hi ha entre el nivell d’una i altra formació.