ATLETISME

Mercè Guerra guanya el Campionat de Catalunya de 5 km en ruta

La vilanova de l'Avinent Manresa ha obtingut el títol a Viladecans en una prova on la seva companya d'equip Núria Tilló s'ha penjat el bronze

Podi del campionat, amb Guerra al capdamunt i Tillo a la seva esquerra

Podi del campionat, amb Guerra al capdamunt i Tillo a la seva esquerra / ARXIU PARTICULAR

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

L'atleta vilanovina Mercè Guerra, que vesteix la samarreta de l'Avinent Manresa, s'ha proclamat aquest matí campiona de Catalunya de 5 km en ruta a la prova disputada a Viladecans, i organitzada pel club La Sansi. La jornada ha estat molt reeixida pels interessos de l'entitat de la capital bagenca, ja que l'arbequina Núria Tilló, una altra representant de l'excel·lent planter de fondistes de l'Avinent, ha pujat al tercer graó del podi.

Guerra ha obtingut el títol català en completar els cinc quilòmetres del recorregut en un temps de 16 minuts i 38 segons. Rera seu, a una certa distància, ha entrat Cristina Silva (Ironwill Solideo), amb 16.52, i Tilló s'ha penjat el bronze després de fer 17.11.

En la categoria masculina, els tres primers classificats han estat Artur Bossy (Castillejo Running Team), amb 14.17; Anas Bakhat (independent), amb 14.32; i Dmitris Serjogins (La Sansi), amb 14.33.

El títol de Guerra se suma a altres grans actuacions recents de les fondistes de l'Avinent, com el títol català de Meritxell Soler en la mitja marató, acompanyada per Mireia Guarner al segon graó del podi. La mateixa Guarner va batre dies enrere el rècord del club en la prova de la marató. De Soler també destaca la victòria en el català de 10 km celebrat a Manresa i a la Jean Bouin.

Mercè Guerra és una de les atletes habituals en les formacions de l'Avinent Manresa que en els darrers anys ha competit amb els millors clubs de l'estat tan a l'aire lliure com en pista coberta.