Mor el bagenc Joaquim Basora, exjugador del Manresa, el Barça i l'Sporting

Nascut a Valls de Torroella, és el tercer màxim golejador històric de l'equip manresà, on va començar i acabar la seva carrera

Joaquim Basora, quan era jugador del Barça

Joaquim Basora, quan era jugador del Barça / FC BARCELONA

Redacció

El bagenc Joaquim Basora, exjugador del Barça i Sporting de Gijón en la dècada dels cinquanta i que va començar i acabar la seva carrera esportiva al Manresa, ha mort aquest dilluns als 89 anys, segons ha informat el club blaugrana. Joaquim, germà del mític Estanislau Basora (davanter del Barça de les cinc Copes), va jugar una temporada en el club blaugrana (1952-53), en la que va disputar 13 partits i va marcar cinc gols, tot i que no va arribar a disputar cap partit oficial.

També va militar a l'Sporting de Gijón (1957-58), club amb què va disputar deu partits i va marcar un gol, però va haver d'abandonar l'entitat asturiana a causa de problemes en el genoll.

Nascut el 1933 a Valls de Torroella (Bages), va començar la seva carrera al Manresa. A més de fer-ho en el Barça i l'Sporting de Gijón, Joaquim Basora també va jugar en l'Espanya Industrial i el Comtal. Es va retirar en el Manresa, club amb el qual va anotar 98 gols i és el tercer màxim golejador històric del conjunt bagenc.