Atletisme

L'atleta del CAI Eloi Santafè arrenca en setè lloc els estatals indoor de Madrid

El competidor de Valldoreix va debutar en l'heptatló i aquest dissabte comencen a intervenir els vuit representants de l'Avinent

Laura Bou, de l'Avinent, afronta els estatals amb una clara possibilitat de medalla

Laura Bou, de l'Avinent, afronta els estatals amb una clara possibilitat de medalla / Arxiu/Oscar Bayona

Jordi Agut

Jordi Agut

L'atleta de proves combinades del CA Igualada Petromiralles Eloi Santafè és setè en l'especialitat d'heptatló dels Campionats d'Espanya en pista coberta d'atletisme, que s'han començat a celebrar aquest divendres al poliesportiu Gallur de Madrid. Un cop s'han disputat les quatre primeres proves, Santafè, encara en categoria sub-23, ha estat fins i tot en posicions de podi durant tota la jornada inaugural del campionat, però els pocs punts aconseguits en el salt d'alçada l'han relegat a una posició més endarrerida.

De tota manera, la classificació es troba molt equilibrada, ja que el lloc de podi de Pol Ferrer, del Cornellà Atlètic, és a només 110 punts de Santafè, que aquest dissabte haurà de remuntar en les proves de 60 tanques, salt amb perxa i els 1.000 metres llisos. El recordista espanyol Jorge Ureña lidera la prova amb 3.447 punts. Segon és el saltador Eusebio Cáceres, amb 3.207 i Santafè en té 3.045.

La seva ha estat la punta de llança de la representació de casa nostra en els estatals, que s'allargaran fins diumenge al migdia. L'Avinent Manresa aporta fins a vuit representants a la competició, dels quals sis entren aquest dissabte en escena.

La principal aposta de medalla és la de la sabadellenca Laura Bou, que serà als 400 metres amb la segona millor marca de totes les participants, només superada per set centèsimes per Laura Bueno, del València. Bou debuta a les dues del migdia en les sèries.

També podria fer un bon paper la manresana Ona Bonet, que arriba amb la quarta millor marca estatal de l'any, amb 1,80 metres. La seva final de salt d'alçada comença a les 18.25 hores. També ha fet una bona temporada hivernal la banyolina Marina Guerrero, que té la vuitena millor marca de les participants en els 1.500 metres i que dissabte correrà les semifinals.

També participaran en aquesta jornada de dissabte el saltador de perxa Martí Serra, el de llargada Jan Díaz, la tanquista Emília del Hoyo en els 60 metres, en què avui té les sèries i el saltador d'alçada anoienc de l'Intec-Zoiti Eduard Fàbregas, que té el cinquè registre més destacat.

Per a diumenge, final de perxa, amb la manresana del Barça Mònica Clemente i l'atleta de l'Avinent Nerea Pérez i el pes, amb la valenciana del conjunt bagenc Ainhoa Martínez.