Un golàs de Darder en el descompte allibera l’Espanyol

Els blanc-i-blaus derroten el cuer en un partit ple d’oportunitats per a les dues bandes i que es decanta per l’expulsió del local Carmona

El xut de Darder va foradar la porteria de Badia al minut 92 | M. LORENZO/EFE

El xut de Darder va foradar la porteria de Badia al minut 92 | M. LORENZO/EFE / eFE. Elx (Alacant)

eFE. Elx (Alacant)

Un golàs del capità Sergi Darder en el temps de descompte va donar a l’Espanyol una victòria necessària en la seva lluita per salvar la categoria i va clavar un altre clau al taüt de l’Elx, que té un peu i tres quarts de l’altre a la Lliga SmartBank. La inferioritat numèrica dels il·licitans, després que el lateral Carmona veiés la segona targeta nou minuts abans de l’acabament del duel, va permetre als blanc-i-blaus fer el pas endavant necessari per trobar el gol i sumar tres punts essencials.

Fins llavors, el partit havia estat frenètic, sobretot en una primera part amb nombroses arribades a les porteries adversàries. Les primeres opcions van ser per a Puado, primer amb un xut alt i després amb una rematada que va aturar Edgar Badia, amb rebot inclòs en Magallán. La rèplica de l’Elx va ser una rematada tot sol de Mascarell, al cos del debutant Pacheco, i una altra de Ponce de cap.

L’Espanyol s’hauria pogut avançar en una clara doble ocasió de Braithwaite i Denis Suárez que van salvar Badia i Roco. Les ocasions s’anaven succeint, però el marcador no s’encetava.

A la represa, els dos porters van tornar a ser protagonistes en avortar les accions de Puado, Carmona i Gumbau. Però va ser la clara expulsió del segon, que va trepitjar Aleix Vidal quan ja tenia una targeta, la que va suposar que l’Espanyol anés a buscar la victòria. I la va trobar després de dues aproximacions d’Óscar Gil i Gragera. Darder va rebre una passada de Melamed, va fer un eslàlom a la frontal de l’àrea, un defensa local va relliscar i el xut del centrecampista d’Artà va treure les teranyines de l’escaire dret de la porteria de Badia.