ESPORTS D'HIVERN

Bernat Ribera, del club ceretà CSFC, guanya la Copa d'Espanya de snowboardcross

El rider de Lloret de Mar i membre de l'entitat d'Alp es va imposar a la resta de rivals en la competició disputada a Baquèira Beret

Bernat Ribera, al centre, llueix el guardó del primer classificat

Bernat Ribera, al centre, llueix el guardó del primer classificat / ANNA TUR

Redacció

El lloretenc Bernat Ribera, del Club Snowboard Freeski Cerdanya, d'Alp, va guanyar diumenge la primera de les tres fases de la Copa d'Espanya Movistar de Snowboardcross, que es va celebrar a Baquèira Beret. Les properes dues cites tindran lloc el 4 i 5 de març a Aramon (Formigal) i el 18 i 19 de març a Sierra Nevada.

El rider català, membre de la selecció espanyola que aquests dies disputa el Mundial a Bakuriani (Geòrgia), va ser el millor per davant del basc Álvaro Romero i l'andorrà Mario da Cruz, en una final de quatre participants en la que també hi ha pres part l'argentí Facundo Pardo.

El circuit de la Copa d'Espanya Movistar està obert a clubs d'arreu de l'estat i a corredors d'altres països. En les proves de snowboardcross, els participants fan una primera baixada classificatòria que dona pas a un seguit de rondes eliminatòries amb curses de quatre corredors cadascuna fins la final. Nascut l'any 2000, Ribera és un dels grans especialistes estatals de la disciplina.

En categoria femenina, va vèncer la francesa Lou Soncourt per davant de la basca Naia Aramendia i l'andalusa Candela Fuentes, amb la també basca Anna Amor en quart lloc.