FUTBOL/SEGONA DIVISIÓ RFEF

El CE Manresa signa la quarta igualada consecutiva al feu de la UD Alzira (1-1)

Noah va igualar els 113 gols del màxim golejador històric del CE Manresa amb una anotació que va neutralitzar l’avantatge local

El vuitè gol a la lliga de Noah Baffoe ha propiciat la igualada assolida pel CE Manresa al País Valencià

El vuitè gol a la lliga de Noah Baffoe ha propiciat la igualada assolida pel CE Manresa al País Valencià / ARXIU/JORDI BIEL

Quart empat seguit i cinquena jornada consecutiva sumant. El Centre d’Esports Manresa va reincidir a l’estadi Luis Suñer Picó en el resultat al qual s’ha abonat en aquest tram de la competició i va segellar unes altres taules al terreny de joc de la UD Alzira (1 a 1).

El punt aconseguit permet als blanc-i-vermells mantenir la setena posició a la taula classificatòria (37 punts). Malgrat això, els manresans, que només han guanyat un dels nou partits jugats de la segona volta de la lliga (una victòria, cinc empats i tres derrotes), constaten com la diferència de punts amb el tretzè classificat, el Lleida Esportiu, és a dir, el conjunt que es veuria obligat a disputar les temudes eliminatòries per segellar la permanència, es redueix a només set. El marge amb el catorzè, el primer dels cinc equips que perdria la categoria, l’AE Prat, és de deu punts. D’altra banda, els bagencs estan a només un punt del cinquè, la SD Formentera, la darrera formació que accediria, a hores d’ara, a les fases per a l’ascens a la Primera Divisió RFEF.

L’equilibri va caracteritzar el duel disputat a la capital de la Ribera Alta. Des dels primers minuts de la confrontació, es va poder constatar que ambdós equips pretenien minimitzar la possibilitat d’incórrer en errades defensives que posessin en perill la integritat de les seves respectives porteries. Tant la UD Alzira com el CE Manresa van optar per jugar la pilota amb criteri quan tenien la possessió, però sense un ritme excessiu, sense arriscar.

En aquest context, el duet que configuraven per la banda esquerra de l’atac dels tigres del Xúquer Javi Serra i Pitu Fernández i la tenacitat del davanter centre alzireny Isaac Aketxe es van revelar com les principals armes ofensives del conjunt amfitrió. Putxi va desviar amb el cap la centrada derivada de la primera acció trenada per Pitu Fernández i Javi Serra (min 4) i Òscar Pulido va refusar a córner la rematada rasa i creuada armada per Isaac Aketxe des de l’interior de l’àrea de gol arran del primer servei de cantonada favorable als valencians (min 6). La UD Alzira va generar sis accions de perill durant els primers disset minuts, una fase de la confrontació en la qual Moha i Putxi va excel·lir a l’hora de neutralitzar les intencionades centrades a l’àrea dels jugadors entrenats per Marc García. Un servei en profunditat de Moha envers Noah va propiciar la innòcua primera jugada d’atac dels blanc-i-vermells (min 18). Després d’una centrada des de la posició d’extrem dret de Jaume Pascual a la qual no va poder arribar Javi López (min 23), el refús de la defensa local arran d’una centrada de Noah envers el davanter del Pont de Vilomara va propiciar el xut creuat de Pau Darbra que Adrián Fernández va blocar sense dificultats (min 25). Les aproximacions d’una i altra formació sovintejaven però entre bagencs i riberencs només van generar una ocasió de gol en tot el primer període, que el jugador originari de Salamanca de la UD Alzira Álvaro Gómez va materialitzar (min 32). El castellanolleonès va armar una canonada amb el peu esquerre des de la frontal de l’àrea de penal blanc-i-vermella que va entrar per la mateixa creueta superior dreta de la porteria defensada per Òscar Pulido (1 a 0). Un veritable golàs!

El CE Manresa va dotar de més intensitat la seva pressió defensiva i va mostrar més ambició ofensiva des dels primers segons de la represa i ben aviat la seva proactivitat va fructificar. Una pilota recuperada per Pau Darbra a la banda dreta de la defensa alzirenya va propiciar la centrada passada al segon pal del mitja punta. Moha, que actuava com a carriler per la dreta, va tornar a centrar la pilota i va habilitar Noah per rematar a gol de primera (min 48) fora de l’abast del porter local Adrián Fernández (1 a 1). El vuitè gol de Noah a la lliga va permetre al davanter d’origen ghanès igualar els 113 gols de Roger Pont com a màxim golejador de la història del primer equip del CE Manresa.

Una magnífica assistència de Pau Darbra a Joel Priego (min 56) va forçar l’interior Javi Serra a impedir que el manresà encarés en solitari Adrián Fernández amb una falta que va comportar la seva expulsió amb targeta vermella directa (min 57). Lògicament, des d’aleshores, la UD Alzira es va parapetar en defensa (4-4-1) i el CE Manresa va assumir la iniciativa ofensiva. L’afició local va reclamar un hipotètic penal d’Aschalew a Joel Rodríguez (min 61) i la primera centrada des de la posició d’interior dret de Dani Reina la va rematar de cap massa alt Noah (min 64).

La millor ocasió per vèncer dels blanc-i-vermells va ser una gardela de Javi López que es va estavellar al pal esquerre de la porteria valenciana (min 70). Els manresans no va trobar la fórmula per crear més oportunitats clares de gol en els últims vint minuts de la confrontació i Òscar Pulido va haver de palesar la seva excel·lent col·locació per aturar la intencionada rematada de cap de Javier Soler (min 90) i per refusar amb el puny dret una enverinada centrada del lateral dret Abraham Peleteiro (min 92).

LA FITXA TÈCNICA.

UD ALZIRA. Adrián Fernández; Abraham Peleteiro, José Solbes, Javier Soler, Fernando Fer Cortijo; Álvaro Gómez, Lado Mokhevishvili, Joaquín Rodríguez (Jordi Marenyà min 83), Javi Serra; Isaac Aketxe (Joel Rodríguez min 60) i Juan Carlos Fernández Pitu (Sergio Bono min 87)

CE MANRESA. Òscar Pulido; Aschalew, Putxi, Toni Peris; Moha (Dani Reina min 64), Pau Darbra (Álex Sánchez min 79), Àlex Iglesias (Toni Larrosa min 70), Jaume Pascual (Èrik Rafael min 79); Javi López, Noah i Joel Priego.

ÀRBITRE. Javier García Rubio (Comitè castellanomanxec). Va expulsar amb targeta vermella l’alzireny Javi Serra (min 57), així com al tècnic valencià Marc García (min 95). Va amonestar els locals José Solbes (min 86) i Jordi Marenyà (min 95) i els visitants Noah (min 19), Àlex Iglesias (min 66), Javi López (min 89) i Joel Priego (min 95).

GOLS. 1-0 Álvaro Gómez min 32 i 1-1 Noah min 48.

ESTADI. Luis Suñer Picó. 

[object Object]

El tècnic del CE Manresa, Ferran Costa, va posar en valor el punt aconseguit a l’estadi Luis Suñer Picó en la roda de premsa posterior al partit. «Tot costa en aquesta categoria. El partit s’ha complicat arran del gol materialitzat per la UDAlzira gràcies a una meritòria rematada» d’Álvaro Gómez. Per a l’entrenador originari de Castelldefels, malgrat aquest fet, «l’equip ha estat sencer durant tot el partit i ha sabut afrontar els diferents escenaris que s’han plantejat en el decurs de la confrontació». L’entrenador va exposar que «hem tingut nombroses aproximacions i la rematada de Javi López al pal. Tinc la sensació que podíem haver sumat els tres punts i la certitud que hem fet tot el necessari per fer-ho». «Però tot i haver fet un bon partit, no ho hem aconseguit» va concloure. Pel que fa als objectius de la formació blanc-i-vermella en el darrer tram de la lliga, Ferran Costa va sentenciar que «des del vestidor, no mirem cap amunt ni cap avall, només mirem endavant». «Estem en un tram de la temporada que és un constant compte enrere. Després de refer-nos de l’esforç, només hem de pensar en el proper partit contra l’Hèrcules CF».