L'Artés sotmet La Salle amb l'impuls d'una gran segona meitat (81-57)

Els artesencs van mostrar un gran nivell en el joc defensiu que els va permetre prendre el control del derbi bagenc de Copa Catalunya

Redacció

El Grup Via CB Artés va batre amb solvència a La Salle S.Gol per 81-57. Els artesencs van saber sobreposar-se a l'impuls inicial manresà i es van acabar enduent el derbi bagenc de Copa Catalunya.

Els de la capital del Bages van sortir amb una gran intensitat, i esperonats per la importància del matx, van desplegar un joc ofensiu i defensiu molt sòlid. Un final de període amb un parcial de 3-11, va consumar uns primers 10 minuts en què La Salle va aconseguir sorprendre l'Artés. La dinàmica es va mantenir al segon període, però els locals, a poc a poc, eren capaços de retallar l'avantatge visitant. A la mitja part, l'electrònic lluïa un 37-31 que refelctia la igualtat demostrada al parquet artesenc.

A la represa, els locals van endurir la seva defensa i, mitjançant el control del rebot, van assolir el domini del ritme del joc. Una circumstància que va fer augmentar les distàncies al marcador, i va donar el primer avantatge important als locals (55-40). Un darrer quart en què l'Artés va continuar dominant el ritme de l'enfrontament, va acabar amb les opcions manresanes per a endur-se l'anhelat derbi bagenc.

El triomf deixa als artesencs a la zona mitjana-alta de la taula classificatòria, amb 12 victòries. Mentre que els manresans segueixen a la novena plaça de la taula amb 9 triomfs, una posició que els situa a la frontera de la promoció de descens. La setmana vinent, els de la capital del Bages rebran l'Espanyol a casa, mentre que l'Artés visitarà la pista del CB Molins.

GRUP VIA CB ARTÉS: Clotet 11, Ferran Mas 24, Lozano 2, Eduard Mas 12, Fornells 3 -cinc inicial- Osul 7, Jordà 8, Illa 5, Cumelles 5, Sobrevias 2 i Sama 2

LA SALLE S. GOL: Palà, Font 8, Farell 11, Noguera 2, Deix 20 -cinc inicial- Virós, Martí Cuñé 4, De la Rosa 5, Ton Cuñé, Martí Talarn 1, Gerard Talarn

ÀRBITRE: Poti i Mármol

PARCIALS: 14-21, 37-31 (descans), 55-40, 81-57