FUTBOL/PRIMERA DIVISIÓ CATALANA FEMENINA

El Club Esportiu Berga sotmet la Fundació UE Vic i escala fins al novè lloc a la taula classificatòria (1-0)

L'adaptació a l'exigència competitiva de la categoria permet a les blanc-i-vermelles protagonitzar una ratxa de nou partits sense conèixer la derrota

Les blanc-i-vermelles van segellar la novena victòria a la lliga contra la Fundació UE Vic

Les blanc-i-vermelles van segellar la novena victòria a la lliga contra la Fundació UE Vic / CE BERGA

Tercer triomf consecutiu del Club Esportiu Berga al grup 2n de la Primera Divisió Catalana Femenina. Les jugadores entrenades per Pau Gallardo es van imposar al catorzè classificat, la Fundació UE Vic (1 a 0) i s'enfilen fins a la novena posició a la taula classificatòria (31 punts). No endebades, en els dos darrers mesos, les berguedanes han deixat palès que s'han adaptat perfectament al nivell futbolístic d'una categoria en la qual debutaven i, a hores d'ara, acumulen nou jornades seguides puntuant (cinc victòries i quatre empats).

L'expulsió per doble targeta groga de la vigatana Laia Bargalló (min 12) va condicionar el desenvolupament del partit. La jugadora de la Fundació UE Vic va tallar la progressió d'una futbolista blanc-i-vermella tot i agafant-la per la samarrata de forma evident en dues ocasions i el col·legiat va haver d'excloure-la de la confrontació. Aquesta circumstància va incitar el conjunt visitant a cedir la possessió de la pilota al CE Berga i a parapetar-se a la seva parcel·la defensiva. Les amfitriones van entomar el repte de generar escletxes a l'entramat defensiu armat per la Fundació UE Vic, però no van aconseguir generar cap ocasió de gol durant tot el primer període i les comptades accions de perill que van crear les va conjurar sense excessives dificultats la defensa vigatana.

L'escenari no es va modificar a la represa. El CE Berga va persistir i va intensificar la seva ofensiva. La insistència de les blanc-i-vermelles els va reportar la victòria. Ariadna Artigas, jugadora fitxada del CCR Alt Berguedà que debutava amb el conjunt berguedà, va protagonitzar una incursió per la dreta des de la posició corresponent a l'interior que va culminar amb una intencionada centrada a l'àrea que ni la portera ni la defensa visitant va encertar a refusar adientment. Mar Expósito va aprofitar l'avinentesa per afusellar Berta Güell i donar avantatge al seu equip (min 80). La Fundació UE Vic va reaccionar i va maldar per reequilibrar el marcador, però les davanteres vigatanes només van aconseguir forçar serveis de cantonada que, després, no van saber optimitzar. D'altra banda, la defensa visitant va interceptar un enverinat xut ras d'Ona Rodríguez.

Sisena derrota seguida d'un CF Solsona que s'immergeix a la zona de descens

En contraposició amb la positiva progressió del CE Berga, el CF Solsona d'Alexandre Estany afronta el pitjor moment de la temporada, almenys pel que fa a resultats. Les escapulades van encaixar contra la UE Figueres (2 a 3) la sisena ensopegada consecutiva. La seva derrota, combinada amb el mínim triomf de la Fundació Terrassa FC B contrael cuer, l'AE Cornellà de Terri (2 a 1), propicia que el conjunt solsoní davalli fins a la setzena posició a la classificació (19 punts), és a dir, fins a la primera de les places que aboquen al descens de categoria.

La victòria de la formació de l'Alt Empordà va quedar pràcticament sentenciada durant els primers quinze minuts de joc. Una anotació de María Arias (min 9), un penal transformat per Laura Rey (min 13) i un gol en pròpia porteria de Núria Serra (min 15) van situar un inabastable 0 a 3 a l'electrònic del Municipal de Solsona. Aina Pla va minimitzar la diferència just abans del descans (min 45) i Núria Riu (min 54) va donar possibilitats de puntuar a les amfitriones, però la igualada no es va concretar en els últims 35 minuts de la confrontació.

Per la seva banda, el Club Gimnàstic de Manresa va cedir una lògica derrota al seu feu contra el líder EF Mataró (2 a 5). Malgrat perdre, les manresanes van competir amb el primer classificat fins a l'equador del segon període i van adquirir avantatge a l'electrònic dues vegades durant la primera meitat. María Isabel Ramírez va avançar el conjunt escapulat (min 9). La mataronina Guadalupe Ramírez va reequilibrar el marcador sis minuts després, però Aina Gómez (min 22) va propiciar que el Club Gimnàstic de Manresa es retirés als vestidors amb un inesperat avantatge (2 a 1). A la represa, Guadalupe Martínez (min 50) i Anna Castejón (min 60) van signar la remuntada visitant i Cristina González (min 68) va sentenciar el guanyador de la confrontació (2 a 4). Per últim, Anna Castejón (min 89) va establir el marcador definitiu. Dissabte, a partir de les 17.45 hores, el Club Gimnàstic de Manresa i el CF Solsona protagonitzaran al Gimnàstic Parc un decisiu partit de màxima rivalitat intercomarcal.

El CF Martorell ratifica la seva reacció i aconsegueix la tercera victòria consecutiva

Nova golejada del CF Martorell, la tercera seguida. El conjunt del Baix Llobregat va sotmetre el CE l'Hospitalet al Municipal Torrent de Llops (4 a 0) i se situa a només un punt del quinzè classificat, el CE Òdena, la primera formació que eludiria, a hores d'ara, el decens de categoria. El conjunt anoienc acumula 17 punts i la formació martorellenca en suma 16. Les jugadores entrenades per José Luis Serrato i Iván Lorca van certificar la contundència de la seva inesperada reacció i es van imposar al dotzè classificat gràcies als gols de Magnolia Castellnou (min 4), Marta Valeriano (min 43), Aroney González (min 61) i Ainhoa Alonso (min 65).

Ahir, dilluns, el Club Esportiu Òdena va agreujar la seva delicada situació a la taula classificatòria en cedir al terreny de joc del CD Fontsanta-Fatjó B (3 a 1). Tamara Poncelas va avançar el conjunt de Cornellà de Llobregat al marcador (minut 13), però Yaiza Angullo va replicar, de penal, abans del descans (min 25). A la represa, les locals Abril Ramón (min 56) i Amor Gómez (min 82) van segellar la setena derrota de les odenenques en els últims nou partits jugats.

El CF Capellades goleja el CE Navàs i suma el segon triomf de l'exercici al grup 2n de la Segona Divisió

L'empat assolit dues jornades enrere pel CF Capellades contra l'Olímpic Can Fatjó (2 a 2) va esperonar, sens dubte, el conjunt anoienc. La formació groc-i-negra va aconseguir la setmana passada la primera victòria a la lliga al camp del CD Badia (0 a 1) i va golejar de forma contundent, diumenge, el CE Navàs (5 a 0). Nerea Bartrolí (min 25) i Dennise Liébana (min 48) van posar els fonaments d'un triomf que el penal transformat per Anna Itziar Font (min 67) va garantir. Lucia del Barrio (min 70) i la segona anotació de Dennise Liébana (min 80) van possibilitar la inesperada golejada. A hores d'ara, el CF Capellades ocupa l'onzena posició a la taula classificatòria del grup 2n de la Segona Divisió Catalana Femenina, amb 12 punts, rere el CFB Montcada (15). El conjunt vallesà va vèncer el CE Moià (3 a 0). Per tant, la formació de la capital del Moianès és dotzena (9 punts) i el CD Badia tanca la classificació (4 punts).

Pel que fa a la lluita pel títol de lliga i l'ascens de categoria, el partit que havien de protagonitzar a la Seu d'Urgell el FC Pirineus Starc Hotel i el CD Badia es va ajornar fins el proper dijous, 30 de març (21.15 hores). D'altra banda, la UD Can Trias va sotmetre el segon classificat, el Jàbac i Terrassa, per 2 a 0, i va arrabassar el lideratge a la formació egarenca. Així doncs, quan només falten sis jornades per al final de la competició, el conjunt de Viladecavalls encapçala la taula classificatòria (43 punts). El Jàbac i Terrassa ocupa la segona posició amb 41 punts i el FC Pirineus Starc Hotel és tercer (38). Això sí, la formació urgellenca ha jugat un partit menys que els seus oponents.

Un hat-trick de Martina Vilà permet el FC Montmajor vèncer la UE Calaf

El FC Montmajor va arrabassar la sisena posició al CE Navàs en imposar-se a la UE Calaf a terres berguedanes (4 a 2). Un hat-tick de Martina Vilà ho va possibilitar. La golejadora berguedana, autora de 18 gols en els 19 partits de lliga que ha jugat, va donar un substancial avantatge a l'equip dirigit per Marc Canturri i Anna Mosoll en marcar dos gols seguits (minuts 16 i 20). La rematadora més efectiva de la UE Calaf, Emma Sarret va minimitzar la diferència (2 a 1) abans del descans (min 40). A la represa, Martina Vilà, amb el seu tercer gol (min 59), i Maria Montanyà (min 65) van sentenciar la novena victòria a la lliga de les montmajorenques (4 a 1). La calafina Emma Sarret va marcar un doblet en els últims minuts de la confrontació.

Pel que fa al grup 6è, el CF Castellterçol va reprendre el camí de la victòria i va golejar el Joventut Sant Pere Màrtir (5 a 1). Júlia Catot va fer un hat-trick (minuts 14, 31 i 56) i les seves companyes a la davantera castellterçolenca, Nora Rosales i Jana Nuevo, van arrodonir la golejada (minuts 20 i 62). El CF Castellterçol manté la tercera posició a la classificació (42 punts), rere el líder Fundació UE Olot (51) i la UE l'Estartit (46).

LA FITXA TÈCNICA.

CE BERGA (Sistema de joc: 4-2-1-3). Laura Vilaseca; Judit Solanas, María Isabel Lozano, Nerea Rodríguez, Carla Solà; Júlia Bascompte, Berta Santamaria; Ona Rodríguez; Talia Soto, Berta Camprubí i Mar Riu. També van jugar Ariadna Macarro, Mar Expósito i Ariadna Artigas.

FUNDACIÓ UE VIC. Berta Güell, Berta Roura, Laura Masramon, Cristina Suriñach, Clara Latorre, Mari Pau Calm, Natàlia Jordà, Estel Arcalís, Clàudia Garolera, Alexandre Christine Boguñà i Laia Bargalló. També van jugar Laura Casadevall, Meritxell Sucarrats i Núria Espona.

ÀRBITRE. Jaume Morales Martínez (Delegació del Bages). Va excloure per doble targeta groga la vigatana Laia Bargalló (minuts 5 i 12). Va amonestar les locals Carla Solà (min 39) i Júlia Bascompte (min 54) i la visitant Estel Arcalís (min 70).

GOL. 1-0 Mar Expósito min 80.

TEMES