Poliesportiu

La primera diada universitària esportiva del Bages supera les expectatives de participació

Un total de 330 estudiants aprofiten el bon temps per estrényer lligams a través de l'esport i reforçar la marca Campus Manresa

Jordi Agut

Jordi Agut

El bon temps i la calor, acompanyats d'un cert airet que feia més suportable la matinal, ha acompanyat la celebració de la primera Diada Esportiva Universitària esportiva de Manresa, que ha tingut lloc a la zona del Congost de la capital del Bages i que ha aplegat més participants dels que s'esperaven a l'inici. Si les xifres que movien els organitzadors s'aproximaven als 250, al final han estat 330 els que han pres part en les diferents activitats, una xifra que el regidor d'Ensenyament i Universitats del consistori manresà, Josep Gili, considera "tot un èxit".

Gili recordava, un cop finalitzada la jornada, que "quan vam fer la crida fa uns mesos perquè la gent s'hi apuntés, la resposta va ser molt tèbia i fins i tot vam pensar que hauríem de cancel·lar la convocatòria. Però vam tornar a fer una altra crida fa unes setmanes i, a partir de llavors, la gent es va animar i la inscripció va superar les expectatives". La voluntat d'aquesta iniciativa era la de "potenciar la marca Campus Manresa a partir de reforçar els lligams entre les dues universitats que tenim a la ciutat, la FUB i la UPC, i també el centre de formació professional superior que es fa a l'escola Joviat". Aquesta última "ens ha ajudat molt en el tema de l'organització dels formats de competició, de saber la manera com s'han de plantejar els campionats, com a part dels seus estudis".

Entre les activitats que s'han dut a terme hi havia el bàsquet 3x3, el futbol-7, el vòlei sorra i algunes altres. No cal dir que les que s'han desenvolupat a l'exterior han estat particularment agraïdes gràcies a la temperatura "i al bon dia que hem tingut". Segons Gili, "mentre s'estava desenvolupant tot ja s'estava parlant de la voluntat de repetir-ho l'any que ve i de que tingui continuïtat", independentment de qui ho hagi de gestionar de resultes dels resultats de les eleccions municipals.