El Barça esvaeix dubtes amb una victòria treballada contra l'Atlètic (1-0)

Un gol de Ferran Torres resol un pols difícil en que Ter Stegen va salvar els blaugrana amb diverses aturades de mèrit

El Barça guanya a l'Atlètic de Madrid

El Barça guanya a l'Atlètic de Madrid / Andreu Dalmau (EFE)

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

El Barça ha dit alt i clar que vol guanyar la lliga anant-la a buscar i no esperant assegut al sofà, tal i com semblava que feia en uns darrers partits de joc pobre i ineficàcia ofensiva. Un solitari gol de Ferran Torres, un dels jugadors més discutits per la grada, ha estat vital per sumar tres punts que esvaeixen dubtes i pors i permeten mantenir el Real Madrid a ratlla, una línia traçada a 11 punts de distància que han de ser suficients per no patir més del compte.

S’ha parlat molt en les darreres setmanes de la importància de les baixes de Pedri i De Jong per justificar la falta de personalitat i la incapacitat per crear joc. Els dos han tornat: el neerlandès com a titular i el canari al segon temps i es va notar. Xavi va situar Marcos de central i el 4-3-3 a la pissarra amb Ferran Torres a l’esquerra.

Davant d’un Atlètic en un gran estat de forma, no hi tenien cabuda les mitges tintes. El Barça ha pressionat i ha posat contra un rival que també va tenir oportunitats, la primera en els instants inicials quan Griezmann va rematar al travesser. De fet, ha estat un miracle que el partit només registrés un gol perquè el perill va sovintejar les dues àrees, i en les files locals va excel·lir un Ter Stegen que s’ha girat a buscar la pilota dins la porteria només en 9 ocasions en 30 jornades.

El Barça ha mossegat i Raphinha va percudir contínuament per la dreta, com al final de la primera part, quan va protegir la pilota davant Hermoso, va passar-la a Ferran i el valencià, aprofitant que Lewandowski va atreure l’atenció d’un defensa, va rematar fora de l’abast d’Oblak. Un gol necessari per la tranquil·litat de la grada i revitalitzant per al mateix jugador.

A diferència d’anteriors jornades, o com va passar en la primera volta al Metropolitano, el Barça no s'ha descompost ni li va perdre la cara al partit. Ha tingut ocasions com un contracop en que Lewandowski no li va voler passar l’esfèrica a Raphinha, que estava absolutament sol. Però el rival també va apretar i Carrasco, Morata i De Paul van xutar desviat, però per poc.

Qualsevol resultat era possible entre el líder i el tercer classificat, que en el darrer quart d’hora va merèixer set targetes grogues, més la que el col·legiat va ensenyar a la banqueta. Però el marcador ja no es va moure i el Barça pot afrontar amb més tranquil·litat el repte de Vallecas. El títol ja és una mica més a prop.