ARRIBARÀ EL 2024

El Barça fa oficial el fitxatge de Vitor Roque, que firma per vuit temporades

Vitor Roque en una imatge d'arxiu

Vitor Roque en una imatge d'arxiu / @FCBARCELONA

Joan Domènech

El Barça ha fet oficial el fitxatge del davanter brasiler Vitor Roque, futbolista de l’Athletico Paranaense, amb el qual s’ha arribat a un acord. El club blaugrana no ha volgut revelar les xifres de l’operació, però se sap que el cost parteix de 30 milions d’euros fixos i una suma de variables que podria arribar als 31 milions. El jugador firmarà fins a la temporada 2030-2031 (vuit temporades de compromís) i tindrà una clàusula de 500 milions d’euros.

Vitor Hugo Roque Ferreira, nascut el 28 de febrer del 2005 a la localitat brasilera de Timóteo, estat de Minas Gerais, té 18 anys. Seguirà en la disciplina del seu club, amb el qual ha despuntat aquesta temporada al debutar en la màxima categoria.

És el tercer fitxatge del club blaugrana i, per ara, el més car. No serà l’únic en el qual hagi de pagar, ja que les converses amb el Girona per a l’adquisició d’Oriol Romeu preveuen el pagament parcial o total de la clàusula de rescissió.

És el tercer i serà l’últim a incorporar-se al club. No apareixerà per Barcelona fins al 2024, tret que el Barça el vulgui portar a la ciutat i organitzar un acte de presentació. Les estretors del límit salarial impedeixen l’encaix de Vitor Roque, futur recanvi de Robert Lewandowski, que complirà 35 anys el 21 d’agost. Les previsions estimen que l’atacant brasiler, una vegada un internacional amb l’absoluta ‘canarihna’, s’afegeixi a la plantilla el gener del 2024 o al final de la campanya, al juny.

El club va voler esquitxar l’anunci amb unes gotes de suspens amb tuits en els quals va inserir un emoji d’un tigre i després un vídeo breu d’un tigre real. Però el president Joan Laporta ja havia reconegut que el fitxatge estava tancat. EL PERIÓDICO va informar que aquest cap de setmana es van firmar els contractes.