Derbis per arrencar i tancar la Primera Catalana

Igualada i San Mauro es veuran les cares en la primera jornada i Pirinaica i Joanenc, en l'última del grup 2, amb el Martorell tornant a jugar "sol" en el 3

La Pirinaica i l'Igualada s'enfrontaran el 29 d'octubre a la Mion

La Pirinaica i l'Igualada s'enfrontaran el 29 d'octubre a la Mion / Arxiu/Oscar Bayona

Jordi Agut

Jordi Agut

Un derbi anoienc entre l'Igualada i el San Mauro serà un plat fort per arrencar la temporada al grup 2 de la Primera Catalana, segons s'ha sabut aquest dimecres, un cop s'han fet oficials els calendaris de les tres agrupacions de la categoria. Les Comes segur que presentarà un bon ambient per al duel de la màxima contra el conjunt de Santa Margarida de Montbui el 17 de setembre, en un torneig de 16 conjunts i de 30 jornades que finalitzarà amb un atractiu Pirinaica-Joanenc, derbi bagenc a la Mion. Per la seva banda, el Martorell és l'única de les nostres formacions que estarà aïllada en el grup 3.

El grup 2, per tant, arriba amb un enfrontament entre dos equips als quals la temporada passada, al final, només va separar un punt favorable als mauristes. Tot i que els groc-i-negres van coquetejar, fins i tot, amb les posicions d'ascens a la Lliga Elit, finalment, quan ja no hi podien accedir, va baixar el seu rendiment i gairebé van ser atrapats pel conjunt blau de la capital. La temporada passada, en el doble enfrontament, el San Mauro va vèncer per 2-1 a casa i el partit d'Igualada es va saldar sense gols.

Sobre la resta del calendari, l'Igualada té un primer desplaçament a Tàrrega, en un grup en què hi torna a haver molts equips de la demarcació de Lleida. L'última jornada serà també a casa contra un conjunt que acaba de pujar, el San Juan de Montcada, campió del seu grup de Segona Catalana.

Calendari de l'Igualada

Calendari de l'Igualada / FCF

Pel que fa al San Mauro, el seu primer partit a casa serà contra el Júpiter. En la tercera jornada té un derbi intercomarcal amb la Pirinaica a Manresa i abaixa el teló a les Borges Blanques.

Calendari del San Mauro

Calendari del San Mauro / FCF

Duel amb història recent

El calendari també ha volgut que el grup 2 es tanqui amb un derbi amb història al camp de la Mion. La Pirinaica i el Joanenc es poden estar jugant moltes coses el proper 19 de maig quan es vegin les cares i segurament recordaran el 28 de maig del 2022, quan tots dos equips es jugaven l'ascens a Primera, en aquella ocasió a Sant Joan. Un gol de Matthew Rodríguez va fer pujar la Pirinaica, a la qual valia un empat, i va diferir dotze mesos el somni d'un rival que ha pujat ara i amb qui es tornarà a trobar.

La Pirinaica, que va assolir una salvació folgada en el debut de l'any passat, debutarà a la lliga contra l'històric Martinenc i el seu primer desplaçament serà al camp del San Juan de Montcada. El seu segon partit de local serà el derbi intecomarcal mencionat abans contra el San Mauro.

Calendari de la Pirinaica

Calendari de la Pirinaica / FCF

Pel que fa al Joanenc, debutarà a Sant Cugat i el seu primer partit a casa l'enfrontarà al Turó de la Peira. Els seus dos últims partits de visitant el portaran, abans de Manresa, en l'últim partit, a Igualada en el tercer pel final, amb un comiat a casa contra un altre històric, el Júpiter.

Calendari del Joanenc

Calendari del Joanenc / FCF

Aspiracions per al Martorell

També s'ha donat a conèixer el calendari dels altres dos grups, i en el 3 hi ha l'altre equip de les nostres comarques, un Martorell que la temporada passada va estar aspirant a ser a la Lliga Elit fins a l'últim dia. Per tant, se sobreentén que en la propera temporada també intentarà assolir el màxim. El seu debut serà a Cornellà, amb la visita al Sant Ildefons, un conjunt que acaba de pujar de Segona Catalana. El debut a casa serà davant del Sitges, que també estrena categoria. Tancarà el seu periple per un grup amb força conjunts de les comarques tarragonines visitant Barcelona i jugant al camp del Parc, un dels rivals del Navàs la temporada anterior, també a Segona.

Calendari del Martorell

Calendari del Martorell / FCF

La introducció de la Lliga Elit, una mena de segon grup de Tercera Divisió, però d'un nivell més avall, ha provocat que la Primera Catalana sigui la propera temporada el setè graó del futbol a l'estat, quan fa uns anys era el cinquè. De tota manera, la proliferació de noves categories també pot permetre més possibilitats d'ascens.